Fem fordele yngre kvinder misunder dig

Lad være med at stresse over de begyndende grå hår, som du finder hist og pist. Der er masser af fordele ved at blive ældre.
Der er flere gode grunde til at glæde sig over, at ungdommens dage er slut.
Der er flere gode grunde til at glæde sig over, at ungdommens dage er slut. Foto: Colourbox

Mindre stress

Med alderen vil du opleve mindre stress. Du vil have en meget mere klar fornemmelse af, hvad du kan og ikke kan. Du vil føle dig meget mere sikker i din krop, dit parforhold, din karriere og de valg du træffer i livet. Derudover vil du have en meget større fornemmelse af, hvad du kan og ikke kan kontrollere. Du vil heller ikke længere gå så meget op i en urimelig chef eller køerne på motorvejen i myldretiden. Du vil meget lettere kunne sige ’nå og hvad så, og tage det for hvad det er, forklarer Pamela Peeke.

Du bliver mere tolerant overfor utroskab med alderen. Læs  hvorfor på oestrogen.dk

 

Større seksuel tilfredsstillelse

-          Et skifte i din hormonelle balance i 40’erne kan forbedre din sexlyst, og din mulighed for at få orgasmer. Derudover vil du ofte føle dig mere tilpas i sin krop, og du har større tillid til din partner. Du har derudover masser af erfaring, og du vil finde flere måder at opnå tilfredsstille under sex, siger læge Pamela Peeke, der er forfatter til bogen ’Body For Life For Women’ .

En stor amerikansk undersøgelse har i øvrigt vist, at 61 procent af kvinderne i alderen 18-24 opnåede orgasme under samleje. Hos kvinderne i 30’erne lå andelen på 65 procent. I 40’erne var det hele 70 procent af kvinderne, der oplevede orgasme under sex.

 

Du bliver dygtigere

Studier har vist at med alderen, vil du begynde at bruge begge hjernehalvdele til at ordne rutineopgaver. Det vil gøre det lettere for dig at løse problemer. Det forklarer også, hvorfor mange kvinder i 40’erne, 50’erne og 60’erne scorer højere point, når det kommer til kognitive færdigheder som ordforråd og hukommelse.

 

Færre sygdomme

Feber, influenza og andre virusser rammer som regel børn eller gamle hårdest. Men det tidspunkt i livet, hvor dit immunsystem fungerer allerbedst er i 30’erne og 40’erne.

-          Vi danner, mens vi er børn og unge, en masse antistoffer, og når vi bliver ældre, og vi igen bliver udsat for et bestemt virus, så vil vores immunsystem have meget bedre ved at stå imod. Ja vi vil faktisk i mange tilfælde helt kunne modstå et virus, siger læge Roxanne Sukol til GoodHousekeeping.

 

Se frisurerne, der gør dig 5 år ældre, på femina.dk

Større udholdenhed

Med alderen får vi langt større udholdenhed. Mange af verdens bedste kvindelig maratonløbere har vundet deres største løb i 30’erne. Forskning viser også, at vi peaker, rent sportsligt, når vi er 35 år.

-          Når vi er i 20’erne, så ved vi ofte ikke, hvad vores krop kan og hvor lang vores grænse er. Men når du når længere op i alderen, så ved du præcis, hvor meget du kan presse din krop, og du ved, du har nogle ekstra ressourcer, som du kan køre længe på, siger Christiane Northrup, der er forfatter til bogen ’Women's Bodies, Women's Wisdom.

 

 

Af Cecilie Wenstrup, NewsDesk, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.