Fem dræbt i indkøbscenter i USA: Gerningsmand på fri fod

Gerningsmanden er fortsat på fri fod, oplyser politiet, efter at fire kvinder og en mand er skudt og dræbt.
Tre kvinder er blevet dræbt af skud i et amerikansk indkøbscenter.
Tre kvinder er blevet dræbt af skud i et amerikansk indkøbscenter. Foto: Sgt. Mark Francis/Washington State Patrol/Scanpix

Mindst fem personer har mistet livet i forbindelse med et skyderi i et indkøbscenter i byen Burlington nord for Seattle i den amerikanske delstat Washington.

Skyderiet fandt sted fredag aften lokal tid, oplyser CNN og Los Angeles Times.

Det er fire kvinder og en mand, der er blevet dræbt. Manden er afgået ved døden, efter at han hårdt kvæstet blev bragt til hospitalet. En anden mand er lettere såret.

Det skriver flere amerikanske medier.

Tidligere var der meldinger om, at antallet af dræbte var nedjusteret til tre, men blandt andre CNN og Los Angeles Times fastslår, at antallet af dræbte nu er på fem.

Det lokale politi oplyser, at gerningsmanden fortsat er på fri fod. Han nåede at flygte fra indkøbscentret Cascade Mall, før politiet ankom.

Ifølge CNN er politiet på jagt efter manden, som menes at have handlet alene.

Vidner fortæller til tv-stationen Komo News, at en mand med et våben gik ind i butikken Macy's i indkøbscentret og begyndte at skyde.

Den formodede gerningsmand beskrives ifølge polititalsmand Mark Francis som en latinamerikansk mand klædt i gråt. Politiet har offentliggjort et billede af den bevæbnede mand fra et overvågningskamera i indkøbscentret.

Indkøbscentret er evakueret, og politiet har afspærret alle veje til og fra centret.

Burlington ligger godt 100 kilometer nord for Seattle. Skyderiet blev anmeldt klokken 19.20 lokal tid.

Skyderiet sker under en uge efter, at ni mennesker blev såret i et knivangreb i et indkøbscenter i byen St. Cloud i Minnesota sidste lørdag. Her blev gerningsmanden efterfølgende skudt og dræbt af en politibetjent.

Angrebet i Minnesota efterforskes som en mulig terrorhandling.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.