Fem-årig efterladt i børnehave – pædagoger gik hjem

En børnehave i Randers blev mandag centrum i en uheldig sag.
Det viser sig, at børnehaven benytter et elektronisk system til at registrere, om institutionens børn er blevet hentet.
Det viser sig, at børnehaven benytter et elektronisk system til at registrere, om institutionens børn er blevet hentet. Foto: Scanpix, arkiv

En far kunne mandag eftermiddag se sin fem-årige datter gå grædende rundt inde i børnehaven Børnehuset på Gl. Jennumvej i Randers, da han kom for at hente hende. Det viste sig, at pædagogerne havde glemt den lille pige.

Det skriver BT.

Faderen ringede straks til politiet, fortæller politikommissær og vagtchef Peter Hunniche, Østjyllands Politi.

- Han ringede til os fordi, der ikke var nogen i børnehaven, alle var gået hjem, alle døre var låst og han kunne se sin pige på fem år gå grædende rundt inde i børnehaven, siger han til BT.

Vagtchefen fortæller, at politiet kontaktede Randers Kommunes børne- og ungevagt, som ilede til børnehaven for at låse op.

Det viser sig, at børnehaven benytter et elektronisk system til at registrere, om institutionens børn er blevet hentet. Forældrene skal trykke børnene ind og ud, og det kan være årsag til den uheldige sag.

- Så en eller anden må have tastet to gange eller i hvert fald gjort, så det så ud som om alle børnene var hentet, selv om den lille pige ikke var hentet. Så personalet låste og gik hjem, uden at tjekke lokalerne, siger Peter Hunniche.

Pædagogisk leder i Børnehuset, Helle Foersom, vil ikke udtale sig, før sagen er undersøgt, men siger til BT, at sagen har allerhøjeste prioritet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.