Fejl på lønseddel kostede sygeplejerske kassen

En sygeplejerske har fået udbetalt 183.000 kroner for manglende tillæg på sin lønseddel.
Husk at kigge din lønseddel igennem
Husk at kigge din lønseddel igennem Colourbox

En sygeplejerske kan takke sin tillidsrepræsentant.

Under efterårets løntjekkampagne kiggede sygeplejerske og fællestillidsrepræsentant, Carin Juul, kollegerness lønsedler igennem. Hun fandt ud af, at en sygeplejerske gennem fem år ikke havde fået udbetalt et tillæg, som hun ellers var berettiget til.

”Jeg startede simpelthen fra en ende af og kiggede alle sygeplejerskernes løndata igennem i henhold til vores forhåndsaftaler. Det er først, da jeg gennemgår de helt centrale løndata på sygeplejersken, at jeg kan se, at der er noget, der ikke stemmer,” siger Carin Juul til Dansk Sygeplejeråd.

Det betyder, at sygeplejersken nu har fået udbetalt 183.000 kr. brutto for de manglende tillæg.

Da sygeplejersken blev ringet op, fik hun sig lidt af en overraskelse.

”Jeg blev chokeret, og jeg troede faktisk ikke helt på det til at begynde med. Jeg blev lige nødt til at sætte mig ned,” fortæller hun til Dansk Sygeplejeråd.

Det var ikke en enlig smutter

Sagen står ikke for sig selv.  Hver tredje sygeplejerske har oplevet fejl på lønsedlen inden for det seneste år. Det viser en undersøgelse, som MEGAFON har lavet sammen med DSR i efteråret 2014.

Både den opmærksomme sygeplejerske, Carin Juul, og  Dansk Sygepleråd Kreds Nordjylland opfordrer sygeplejerskerne til at chekke lønsedlerne, herunder tillæg, overarbejde og faste tillæg.

 


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.