Fedtet ind i skattesagen: Skattechef har fået nyt job

Efter 30 år i Skatteministeriet blev tidligere departementschef Peter Loft fritstillet i forbindelse med Helle Thorning-Schmidts skattesag. Nu har han fået et nyt job.
Tidligere departementchef i Skatteministeriet Peter Loft skal hjælpe autobranchen Danmark.
Tidligere departementchef i Skatteministeriet Peter Loft skal hjælpe autobranchen Danmark. Foto: Scanpix

Den tidligere departementschef i Skatteministeriet, 57-årige Peter Loft, der blev fritstillet efter 30 år i ministeriet i den såkaldte skattesag mod tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt og hendes mand Stephen Kinnock, er hyret som rådgiver af Autobranchen Danmark, skriver fagbladet Motor-magasinet.

Her skal han hjælpe bilforhandlernes brancheforening i kampen mod Skat i flere problemsager om blandt andet avanceflytning på solgte biler, der har stået på i månedsvis.

- Vi har længe ønsket at styrke organisationen inden for skat og registreringsafgift, og derfor er jeg meget tilfreds med, at vi nu får en af de skarpeste hjerner på skatteområdet med på holdet, siger adm. direktør Jens Brendstrup fra AutoBranchen Danmark til Motor-magasinet.

Peter Loft har i sin tid hos Skatteministeriet, herunder 19 år som departementschef, stået i spidsen for ni skattereformer samt omstruktureringen af Skat i 2005 - og arbejder i dag som adjungeret professor på CBS og holder foredrag.

Skattesagskommissionen har, siden fritstillingen i marts 2012, frikendt Peter Loft for magtfordrejning, og selv kalder han sin ageren for "fodfejl".

Helt aktuelt har Skat i slutningen af juni udvalgt hele seks prøvesager i deres projekt "Flytning af avance" ud af de 45 afgørelser, som er blevet påklaget af bilforhandlerne. De seks sager fordeler sig på to områder, nemlig salg af ekstraudstyr og fortjeneste over gennemsnittet på byttebiler.

- Desværre ser vi en tendens til, at de sager, som Skat har foreslået Skatteankestyrelsen som prøvesager, er nogle, hvor det samlede beløb er meget lille, og hvor forhandleren ikke har en rådgiver fra AutoBranchen Danmarks Skat Taskforce. Hvis modparten ikke vil bruge ressourcer på at kæmpe sin sag, kan Skat få nogle lette sejre, der kan blive retningsgivende for andre lignende sager om salg af ekstraudstyr og fortjeneste på byttebiler. Det er et kæmpe retssikkerhedsmæssigt problem, siger Jens Brendstrup.

AutoBranchen Danmark har derfor indkaldt sin Skat Taskforce bestående af rådgivere, advokater og revisorer for at få vurderet, om der findes andre sager, som dækker sagskomplekserne i Skats projekt bedre, og dermed er mere velegnede til at være prøvesager i Skatteankestyrelsen for at belyse, om Skat har løftet deres bevisbyrde tilstrækkeligt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.