Fedtet hud? Dette må du aldrig gøre

Har du problem-hud og tendens til urenheder? S¨å skal du behandle din hud med stor optanke og gå udenom mange almindelige skønhedsråd – se her, hvilke fejl du ikke skal begå.
Er din hud fedtet og uren? Bliv klogere på problemet her.
Er din hud fedtet og uren? Bliv klogere på problemet her. FOTO: Scanpix

Fedtet hud hører ikke kun ungdommen til. Både kvinder og mænd i alle aldre kan få det og det skal behandles med nænsomhed, hvis ikke det skal være til for stor gene, skriver Prevention.com.

Eksperter har derfor samlet en række råd til dig, der døjer med fedtet hud.

Pas på med cremen

Visse dagcreme kan gøre en fedtet hud endnu mere fedtet, stoppe den til og give urenheder.
Det gælder produkter med olier, både de almindelige produkter og dem med planteolier, forklarer professor i dermatologi ved Boston Universitet, Neelam A. Vashi.

Han råder til, at du i stedet bruger en creme, der ikke indeholder olie. Brug en let serum og en let creme, det vil give din hud fugt, uden at fedtet den ekstra til.

Af med makeup

Når huden er fedtet og uren, vil de fleste forsøge at dække det til med makeup. Og det må du naturligvis stadig gerne, men pas på med at bruge for meget og for store mængder, råder dermatolog Emmy Graber.

Det vil stoppe din hud til og gøre problemet værre. Hun råder til, at du bruger et tyndt lag og vælger produkter, der er oliefri. Og husk altid at fjerne det, før du går i seng om aftenen.

Skrub ikke din hud

Mange skønhedsråd siger, at du skal skrubbe din hud ind imellem for at fjerne celler og ujævnheder på din hud. Men lider du af fedtet hud, skal du ikke gøre det.

Når du udsætter din hud for den belastning, det er, når du skrubber huden, vil den begynde er producere endnu mere olie. Brug i stedet masker til huden, der er lavet specielt til følsom hud.

Spring ikke trænings-rengøring over

Når du har trænet, vil du ofte svede og den sved samler på skidt og støv. Det sætter sig i din hud og irriterer den.

Du skal derfor ikke tro, du bare kan springe dit bad eller ansigtsvask over, når du har trænet, for det vil gå ud over din i forvejen udsatte hud. Rens derfor dit ansigt grundigt efter træning, hvis du vil undgå en mere fedtet hud.

Pas på med at vaske for meget

Ja, du skal vaske dit ansigt om morgenen, aftenen og efter træning, men blot fordi det fjerner dit lag af fedt, skal du ikke vaske dit ansigt konstant.

Dit ansigt har brug for noget af den olie, den producerer, og vasker du for meget, vil den blot lave en over-produktion.

Nej til gør-det-selv løsninger

Når huden fedter og bliver uren, er det nemt at blive desperat og ty til alle mulige produkter. Men blander du for mange sammen og kaster dig ud i det ene forsøg efter det andet, stresser du din hud, forklarer professor i dermatologi, Neelam A. Vashi.

Brug ikke hjemmegjorte-løsninger eller tonsvis af produkter, det kan forværre din hud. Der findes særlige produkter til din situation og brug de folk, der er specialister på området, til at guide dig i en rigtig retning.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.