Federer sender Murray ud efter vanvittig ydmygelse

Roger Federer vandt 6-0, 6-1 over Andy Murray, som dermed er ude af årets sæsonfinale i London.
Andy Murray er ude af sæsonfinalen efter karrierens måske mest ydmygende nederlag.
Andy Murray er ude af sæsonfinalen efter karrierens måske mest ydmygende nederlag. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

London-publikummets favorit Andy Murray er ude af årets sæsonfinale allerede efter gruppespillet - og efter karrierens nok mest ydmygende nederlag.

Torsdag aften var skotten tvunget til at vinde i to sæt over schweizeren Roger Federer for at avancere til semifinalen, men det var han aldrig i nærheden af.

Federer decideret ydmygede Murray i den mest ensidige kamp, de to har spillet mod hinanden. 6-0, 6-1 vandt Federer og fører nu 12-11 i deres indbyrdes statistik.

Murray spillede sig ellers til en lille åbning i Federers åbningsparti og førte 30-0, men Federer holdt serv og gik så ellers på rov i skottens serv.

Helt modløs blev Murray brudt gang på gang og blev tildelt et såkaldt "æg" i første sæt efter 24 minutter. Det var første gang i 23 møder, at et sæt sluttede 6-0 i en kamp mellem dem.

Federer var lige så dominerende i andet sæt, hvor han var tæt på at kopiere 6-0-bedriften, men schweizeren forbarmede sig.

Foran 5-0 i partier og 30-0 i Murrays serv begik Federer et par nemme fejl, så Murray trods alt kom på tavlen med et enkelt parti.

Derefter servede Federer kampen hjem efter kun 56 minutter på banen.

Roger Federer vinder dermed gruppe B med maksimum tre sejre, mens japaneren Kei Nishikori avancerer via andenpladsen med to sejre.

Først fredag - når gruppe A er færdigspillet - står det klart, hvem de møder i lørdagens semifinaler.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.