Fed mad får dig til at spise endnu mere

En portion havregryn mætter mere end en burger, selv om de to ting indeholder samme mængde kalorier. Det er fedtet, der gør forskellen
Den ser lækker ud, men du bør ikke sætte tænderne i den alt for ofte ...
Den ser lækker ud, men du bør ikke sætte tænderne i den alt for ofte ... SCANPIX arkiv

De fleste er klar over, at fed mad ikke er sundt, og at man kan ende med at tage på, hvis man spiser for meget af den fede mad.

Men der er noget, der tyder på, at det ikke kun er den fede mad, der gør, at vi bliver tykke.

Tab dig 5 kilo på 2 uger. Se hvordan på Søndag.dk.

Når du spiser, bliver der sendt signaler fra maven, tarmen og leveren op til din hjernes appetitcenter, der regulerer den hårfine balance mellem, hvor meget du spiser, og hvor meget energi du forbrænder.

- Noget tyder på, at når du spiser fedtholdig kost, spiser du mere og dermed flere kalorier, end hvis du spiser almindelig kost, lyder det fra SØNDAGs sundhedsekspert Anne W. Ravn, der er diætist.

- Vores tarme er måske ikke i stand til at regulere eller fornemme, hvor mange kalorier der egentlig kommer ned i tarmen. Af samme årsag vil en skål havregryn mætte mere end en burgermenu med samme mængde kalorier, fordi havregryn indeholder mindre fedt i forhold til mængden af mad, siger hun.

Her er 4 grunde til, din slankekur ikke virker. Læs om dem på Søndag.dk.

Hendes råd er, at du skal være opmærksom, når du spiser fedtholdig mad. Hold igen og lad maden sætte sig, før du tager en ny portion. Så undgår du at indtage for mange kalorier, selv om maden er fed.

SØNDAGs Sundhedspanel, SØNDAG, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.