FCM dukker igen håndboldmestrene på stærk anden halvleg

Team Esbjerg førte klart langt inde i anden halvleg, men tabte alligevel med 23-26 til FC Midtjylland.
Den nye landsholdsanfører Stine Jørgensen var som sædvanligt én af FC Midtjyllands bærende spillere, da Team Esbjerg blev besejret.
Den nye landsholdsanfører Stine Jørgensen var som sædvanligt én af FC Midtjyllands bærende spillere, da Team Esbjerg blev besejret. Foto: Henning Bagger/Scanpix

Håndboldkvinderne i Team Esbjerg har langt fra imponeret i denne sæsons første uger, og humøret hos de forsvarende mestre er næppe blevet meget bedre efter en ny skuffelse lørdag eftermiddag.

Foran eget publikum tabte esbjergenserne 23-26 til FC Midtjylland i en kamp, hvor Team Esbjerg ellers havde flere solide føringer undervejs, men gik helt ned i kampens sidste tredjedel.

Det er anden gang i denne sæson, at midtjyderne får skovlen under rivalerne. Tidligere på måneden vandt FCM Super Cuppen med 29-21 over samme modstander.

Det lignede ellers langt fra en midtjysk triumf i kampens indledning, hvor Team Esbjerg på 11 minutter bragte sig foran 6-1.

En timeout af træner Kristian Kristensen fik dog FCM på ret kurs, og der kom bid i defensiven, så hjemmeholdets skytter fik sværere og sværere ved at passere Sabine Englert i målet.

Det lykkedes dog Team Esbjerg at slæbe en 11-10-føring med ind til pausen, og i begyndelsen af anden halvleg så det ud til, at holdet igen havde fundet den rette opskrift.

Esbjergenserne kom foran 16-13, men på en imponerende fight fik FCM-spillerne på ny bidt sig fast, og ved 19-19 kom midtjyderne endelig op på siden af hjemmeholdet.

At Sabine Englert måtte forlade banen med svimmelhed midt i anden halvleg var en streg i regningen for gæsterne, men det fik ingen indflydelse, for Team Esbjerg manglede kvalitet i afslutningerne og faldt efterhånden helt sammen i defensiven.

I stedet kunne FCM trække fra i slutfasen og tage en vigtig sejr, der må give panderynker hos mestrene.

I lørdagens anden kamp vandt Randers på udebane med 29-24 over Skanderborg.

FC Midtjylland fører Primo Tours Ligaen med maksimumpoint efter tre kampe. Randers har et point mindre, mens Team Esbjergs sløje sæsonstart blot har resulteret i tre point for tre kampe.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.