FCK's pokalfighter: Typisk for kampen det blev mig

Thomas Delaney, der blev kåret som pokalfighter, mener ikke, at pokaltriumfen redder FCK's sæson.
FC Københavns Thomas Delaney løfter fighterpokalen, Kristi Himmelfartsdag efter landspokalfinalen mellem FC Vestsjælland og FC København i Parken i København. (Jens Dresling/POLFOTO)
FC Københavns Thomas Delaney løfter fighterpokalen, Kristi Himmelfartsdag efter landspokalfinalen mellem FC Vestsjælland og FC København i Parken i København. (Jens Dresling/POLFOTO) Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Thomas Delaney havde nok at bære på, da han mødte pressen efter sejren i pokalfinalen over FC Vestsjælland.

I den ene hånd havde han det store trofæ, der symboliserede sejren, og i den anden havde han et mindre trofæ, der var beviset på, at han var blevet kåret som pokalfighter.

- Jeg er mest glad for den store pokal. Jeg ved ikke, om jeg spillede en stor kamp, den var vel ok. Men det var nok meget sigende for kampen, at det blev en type som mig, der vandt, siger Thomas Delaney med hentydning til blandt andet sine fighterevner.

Mens sidste sæson sluttede uden trofæer for FC København, kom der altså igen en pokal til samlingen i den ambitiøse klub med sejren på 3-2 over FC Vestsjælland.

Men det er ikke nok til at godkende sæsonen, eftersom FCK med al sandsynlighed må nøjes med sølv i Alka Superligaen.

- Jeg er glad lige nu, fordi vi har vundet en titel, men det her redder ikke sæsonen.

I de første 45 minutter lignede FC Vestsjælland ellers en kommende pokalvinder og var foran 1-0, men pausen var god for FC København, der kom tilbage og vendte billedet til 3-2 efter forlænget spilletid.

- I første halvleg præsterede vi langt fra, hvad vi kan være bekendt. Vi halsede efter. Men anden halvleg var bedre.

- Vi brugte pausen til gå fra 4-4-2 til 4-3-3, og det lagde et ekstra pres på Vestsjælland. I den forlængede spilletid havde vi det fysiske overtag, og det gav os sejren, siger Delaney.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.