FCK møder traditionelle britiske dyder i sæsonpremiere

FC København har forberedt sig grundigt på torsdagens sæsonpremiere mod Newtown i Europa League.
FC Københavns back Ludvig Augustinsson er en af de spillere, som skal forsvare sig mod walisiske Newtown på torsdag.
FC Københavns back Ludvig Augustinsson er en af de spillere, som skal forsvare sig mod walisiske Newtown på torsdag. Foto: DAVALI PHILIP/DAVALI PHILIP

Der er næppe mange danskere, der kender fodboldklubben Newtown, som FC København torsdag skal møde i anden runde i Europa League-kvalifikationen.

Newtown har været fast inventar i den walisiske Premier League, siden den blev stiftet i 1992, men man har ikke set meget til holdet uden for landets grænser.

Man skal tilbage til juli 1998 for at finde holdets seneste deltagelse i en europæisk turnering.

FCK har forberedt sig godt på den kommende modstander, og københavnernes tekniske direktør, Johan Lange, så begge walisernes kampe mod maltesiske Valetta i første kvalifikationsrunde. Newtown vandt begge opgør 2-1.

- Det var fortjent, at Newtown slog Valetta ud over de to kampe.

- Det er et hold med udelukkende walisiske og engelske spillere, der bygger på traditionelle britiske dyder med et meget direkte spil, med stor fokus på dødbolde og en fantastisk holdånd, siger Johan Lange til klubbens hjemmeside.

Sidste sæson sluttede Newtown på sjettepladsen i den walisiske liga, men sikrede sig adgang til Europa League via sejre i semifinalen og finalen i slutspillet om den tredje Europa League-plads.

De to første Europa League-pladser i Wales går automatisk til sølvvinderne i ligaen samt pokalvinderne.

Det første af to opgør mellem FCK og Newtown spilles torsdag klokken 19.45 i Telia Parken.

FCK har fået udsat den første kamp i Superligaen mod Randers FC, der skulle være spillet på søndag, på ubestemt tid, så Newtown bliver modstanderen i sæsonens to første opgør.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.