FC Barcelona lander gigantisk sponsoraftale

Over en milliard kroner per sæson kaster samarbejdet med Nike af sig fremover, skriver spanske medier.
FC Barcelona kan fejre det spanske mesterskab med en sponsoraftale, som ifølge spanske medier med længder sætter ny verdensrekord i fodbold.
FC Barcelona kan fejre det spanske mesterskab med en sponsoraftale, som ifølge spanske medier med længder sætter ny verdensrekord i fodbold. Foto: Emilio Morenatti/AP

FC Barcelona har forlænget samarbejdet med Nike. Det sker med en aftale, som ifølge spanske medier bliver det mest lukrative tøjsponsorat i verden og langt overgår det, som Manchester United nyder godt af.

Barcelona meddeler, at økonomien og de øvrige detaljer i aftalen bliver offentliggjort på klubbens kommende generalforsamling, men de Barcelona-baserede sportsaviser Sport og Mundo Deportivo oplyser allerede nu, at aftalen kan indbringe klubben op til 155 millioner euro (1,15 milliarder kroner) - per sæson.

Det er knap 400 millioner kroner mere, end Manchester United får per sæson i den tiårige aftale med Adidas.

- FC Barcelona og Nike har forlænget den nuværende sponsoraftale, som stod til at slutte i juni 2018. Det langsigtede samarbejde er en milepæl i fodbold på verdensplan, lyder det fra klubben.

FC Barcelona er også i kontraktforhandlinger omkring trøjesponsoratet, som Qatar Airways har siddet på de seneste år.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.