Fatale flystyrt med sportsfolk om bord er før sket

Tirsdagens tragiske flystyrt med et brasiliansk fodboldhold er ikke det første af slagsen i sportens verden.
Spillerne fra Chapecoense var glade, da de havde vundet semifinalen i Copa Sudamericana.
Spillerne fra Chapecoense var glade, da de havde vundet semifinalen i Copa Sudamericana. Foto: Paulo Whitaker/Reuters

Spillere og trænere fra den brasilianske fodboldklub Chapecoense var om bord på det fly, der styrtede ned i Colombia tirsdag morgen dansk tid.

Der var i alt 81 mennesker med på flyet, og kun fem overlevede - heraf tre spillere fra Chapecoense.

Her er en liste over andre udvalgte sportshold, som har været involveret i flystyrt:

* 7. september, 2011: Et russisk fly styrter ned i Jaroslavl på vej til Minsk og sæsonstarten i ishockey. 27 spillere, to trænere og syv ansatte i ishockeyklubben Lokomotiv Jaroslavl dør, blandt andre den svenske landsholdskeeper Stefan Liv.

27. januar, 2001: To basketballspillere fra Oklahoma State, Dan Lawson og Nate Fleming, samt seks andre fra klubbens stab dør efter et flystyrt nær Byers i Colorado.

* 29. april, 1993: Zambias fodboldlandshold styrter i havet tæt på Gabons hovedstad, Libreville, på vej til det afrikanske fodboldmesterskab i Senegal. 18 zambiske spillere og fem ledere er med på flyet. Ingen overlever.

* 8. december, 1987: 16 spillere og træneren Marcos Calderon fra den peruanske fodboldklub Alianza Lima omkommer, da de er med på et fly, der styrter ned i Lima i Peru.

* 13. oktober, 1972: Et fly med 45 mennesker om bord styrter ned i Andesbjergene. Om bord er det uruguayanske rugbyhold Old Christians fra hovedstaden Montevideo. 16 overlevende bliver fundet over to måneder efter ulykken, som blandt andet er baggrunden for filmen "Alive".

* 16. juli, 1960: Otte danske fodboldspillere dør i et flystyrt ved Kastrup. De otte var udtaget til B-landsholdet for at teste formen mod et dansk ungdomslandshold få måneder før OL i Rom.

* 6. februar, 1958: Otte Manchester United-spillere dør i en flystyrt nær tyske München. Holdet var på vej hjem efter en Europa Cup-kamp i serbiske Beograd.

* 4. maj, 1949: Et fly med det italienske mesterhold Torino styrter ned i et bjergområde i det nordlige Italien. Ingen om bord overlever, og 18 Torino-spillere omkommer.

* 8. november, 1948: Det tjekkoslovakiske ishockeylandshold styrter ned i England. Mindst fem spillere - inklusive verdensmesteren Ladislav Trojak - døde.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.