Fasandræberne trak flest i biografmørket i 2014

For andet år i trak topper succesforfatteren Jussi Adler-Olsen biograflisten over de mest sete film.
Jussi Adler-Olsen har ikke kun succes som krimi-forfatter. Både i 2013 og 2014 har han bøger været klare topscorer i de danske biografer.
Jussi Adler-Olsen har ikke kun succes som krimi-forfatter. Både i 2013 og 2014 har han bøger været klare topscorer i de danske biografer. Foto: KHAN TARIQ MIKKEL/Polfoto

Succesforfatteren Jussi Adler-Olsen fortsætter sin sejrsgang på biograflærredet.

I 2014 var filmen "Fasandræberne" således den mest sete film med 748.810 solgte billetter i de danske bigrafer, fremgår det af Danmarks Statistik.

Filmen er baseret på Adler-Olsens bog af samme navn og er filmatiseret af Zentropa.

Også i 2013 var en filmatiseret Jussi Adler-Olsen bog topscorer blandt de mest sete film - her var det filmatiseringen af "Kvinden i buret", som 691.000 danskere løste billet til.

Begge film baserer sig på vicekriminalkommissær Carl Mørcks (Nikolaj Lie Kaas) efterforskning i "Afdeling Q", hvor han genoptager gamle mordsager med sin makker Assad (Fares Fares).

Også i fremtiden kan krimi-makkerparret indtjene flere solgte biografbilletter, da der endnu er to film om Afdeling Q i vente fra Zentropa.

Fra Adler-Olsens 748.810 solgte biografbilletter er der et stykke ned til nummer to på listen fra Danmarks Statistik. Her kommer "Klassefesten 2 - Begravelsen" ind på en andenplads med 596.601 solgte billetter.

"Klassefesten 2 - Begravelsen" er en dansk komediefilm med de danske skuespillere Nikolaj Kopernikus, Anders W. Berthelsen og Troels Lyby i hovedrollerne.

Filmen er en efterfølger til "Klassefesten" fra 2011, der også solgte godt i de danske biografer.

Mens de danske film sidder på første- og andenpladsen, går tredjepladsen til et udenlandsk biografhit. Her er der også tale om en gammel kending, med den udenlandske instruktør Peter Jacksons "Hobbitten" der solgte 476.240 billetter i de danske biografer.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.