Farven rød er væk når landsholdet møder Liechtenstein

Alt rødt er væk fra tøjet, når fodboldlandsholdet onsdag møder Liechtenstein. En gimmick fra sponsor.
Fodboldlandsholdets røde dragt er for en stund gemt væk, når landsholdet spiller onsdag. Hvad der kommer efter onsdag, bliver præsenteret senere.
Fodboldlandsholdets røde dragt er for en stund gemt væk, når landsholdet spiller onsdag. Hvad der kommer efter onsdag, bliver præsenteret senere. Foto: Lars Poulsen/Polfoto

Danmarks fodboldlandshold er synonym med rød og hvid, men når landsholdet onsdag spiller testkamp mod Liechtenstein, vil selv Dansk Boldspil-Unions runde logo være uden den røde farve.

Det skriver TV2 Sport, som også bringer et foto af trøjen.

- Det er tid til at skrive nye historier, og nye historier har brug for en blank side - et tomt lærred. Den hvide trøje er symbolet på dette, siger tøjfirmaet Hummels administrerende direktør, Søren Schriver, ifølge TV2 Sport.

Den ændrede dragt er først og fremmest et spørgsmål om markedsføring fra DBU's nye tøjsponsor Hummel, som vender tilbage, efter at landsholdet i en årrække har spillet i tøj fra Adidas.

Foruden spillernes trøjer bliver der fremstillet yderligere 99 nummererede eksemplarer, som kan købes i udvalgte butikker i Aarhus og København.

Spillernes trøjer bliver efter kampen solgt på auktion, og overskuddet går til fodboldklubben FC Granatchok for danske soldater, der er vendt hjem med krigsskader.

Den hvide dragt bliver kun brugt til onsdagens testkamp. Den rigtige landsholdsdragt bliver præsenteret på et pressemøde torsdag morgen. Her garanterer Hummel, ifølge TV2 Sport, at den røde farve vil være tilbage.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.