Farvel til danske arbejdspladser? SAS vil rykke fly til udlandet

Det kan koste danske arbejdspladser, hvis SAS får driftstilladelse uden for Skandinavien.
Foto: Scanpix

SAS kigger i øjeblikket på mulighederne for at få driftstilladelse i et land uden for Skandinavien. Det fremgår af en artikel, som SAS har offentliggjort på deres intranet, skriver check-in.dk.

I artiklen skriver koncernchef Rickard Gustafson ifølge check-in.dk, at planerne om at få driftstilladelse uden for Skandinavien sker i et forsøg på at sænke selskabets omkostninger.

Med drifttilladelse i et andet land kan selskabet nemlig etablere baser med lokalt ansatte piloter og stewardesser, sådan som blandt andre Ryanair også har gjort det.

Planerne vækker dog bekymring hos personaleforeningen CAU, som organiserer størstedelen af de kabineansatte hos SAS.

- Eftersom det handler om at reducere omkostningerne, må man gå ud fra, at man kan finde billigere løsninger udenfor Skandinavien, og det er stærkt bekymrende. Vi kan miste arbejdspladser og blive presset overenskomstmæssigt til der, hvor vi ikke kan være med, siger formand for CAU, Christa Ceré, til dr.dk.

Ifølge check-in.dk fremgår overvejelserne i en såkaldt strategisk opdatering, som SAS-ledelsen planlægger at præsentere i forbindelse med fremlæggelsen af regnskabet for 2015/2016-regnskabsåret den 13. december.

Hos SAS bekræfter pressechef i SAS Danmark Miriam Skovfoged over for dr.dk, at de ser på en plan for at reducere omkostningerne. De ønsker dog ikke at uddybe yderligere.

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.