Farlig 'duckface'-trend kan skade læberne

På de sociale medier hitter en ny dille, der giver gigantiske læber. Men den er ikke risikofri.
Trutmund a la andenæb er blevet et stort hit blandt unge.
Trutmund a la andenæb er blevet et stort hit blandt unge. Foto: SCANPIX arkiv

Kendte stjerner er som regel forgangsmænd (og kvinder) for mange trends og skønheds-rutiner. Det er de i sandheden også ved dette fænomen, som er blevet populært verden over.

Det er den amerikanske reality-stjerne og model Kylie Jenner, der har sat en lavine i gang, da hun i sidste uge åbent erklærede på de sociale medier, hvordan hun får SÅ store læber, som hun har.

Det gør hun ikke med plastikkirurgiske operationer.

Nej, hun holder ganske enkelt et shot glas for læberne, propper dem indenfor og suger. Der opstår en slags vakum-effekt og læberne svulmer op og ser enormt store ud.

Hendes glas-stunt har sat gang i en sand lavine, hvor tusinder og atter tusinder har afprøvet tricket og lagt billeder af sig selv på de sociale medier.

Læberne er ikke glade

Det kan godt være, at du selv synes, at du er topdejlig med de nye læber, hvis du også prøver.

Men … og der er et stort MEN, dine læber er ikke nær så glade for dit nye udseende.

Flere og flere steder viser folk billeder af sig selv, hvor forsøget er gået galt, skriver medicaldaily.com

- Jeg kan med sikkerhed sige, at det er farligt bare at prøve det én gang og endnu mere, hvis du gør det oftere. Læberne bliver blå, fordi blodet samler sig og det betyder, at de nemt kan få en infektion eller miste følsomheden. Det er et meget farligt stunt og jeg fraråder folk at gøre det, siger plastikkirurg Pordiis Kjartansdottir til Metro.co.uk.

Den erklæringer er den danske hudlæge Erik René Obitz enig i. Han fortæller til mx.dk, at der med sandsynlighed ikke sker noget ved at prøve det en enkelt gang. Men du skal ikke gøre det igen og igen.

- Der er jo ikke undersøgelser eller videnskabelige forsøg med netop dette. Men min umiddelbare vurdering er, at når man ekspanderer væv kraftigt og hurtigt, som det gøres her, igen og igen, så vil vævet kunne strække sig og blive slappere, lyder hans advarsel ifølge mx.dk .

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.