Farlig chikane: Hvem saboterer kongehusets jagt?

En ballademager er på spil i Dyrehaven. En ukendt gerningsmand chikanerer prinsegemalens Hubertusjagt, siger arrangørerne.
Prins Henrik deltog i flere år i Hubertusjagten, og lægger også navn til nogle af præmierne. I år er der dog en sabotør på spil i Dyrehaven.
Prins Henrik deltog i flere år i Hubertusjagten, og lægger også navn til nogle af præmierne. I år er der dog en sabotør på spil i Dyrehaven. Mogens Ladegaard / Scanpix

En ukendt sabotør lusker rundt i Dyrehaven i Klampenborg og forsøger at ødelægge den kommende Hubertusjagt. Det skriver Lokalavisen.dk.

"Hver gang vi har en jagt i Dyrehaven, sørger frivillige et par dage i forvejen for at rydde stier og skovbund for træstykker og glasskår, så ingen kommer til skade. Men de er dårligt gået ud af skoven, før en ukendt person sniger sig ind og lægger grene på stierne, vælter de opstillede pinde til anvisning af ruten og på anden måde chikanerer jagten. Vi har hver gang opdaget det i tiden, så det ikke er blevet farligt, men det er ikke behageligt," siger Mette Kaufmann, der er formand for Jagtridningen i Sportsrideklubben.

Hun har mistanke om, at ballademageren er en lokal beboer, der føler sig truet af de mange heste, ryttere og tilskuere.

Hubertusjagten finder sted på søndag, og er en traditionsrig årlig begivenhed i den nordsjællandske dyrehave.

Vinderen får overrakt Prins Henriks ærespræmie, og i år skal Prins Joachim og Prinsesse Marie uddele præmien sammen med deres fire børn.

Kilde: Lokalavisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.