HOSPITALER I KRISE

Far til pigen, der ikke ville dø: Politikerne er ikke rigtig kloge

Kim Melchior, der er far til pigen fra DR Dokumentaren "Pigen, der ikke ville dø", er vred. Vred på Region Midtjylland, der vil sende regningen for dyr medicin videre til blandt andre hjerneskadede.
Carina Melchior var opgivet af lægerne, men hun kæmpede sig tilbage til livet. I dag er den 23-årige kvinde i job og flytter snart i egen lejlighed. Ifølge hendes far er det takket være den genoptræning, hun har fået.
Carina Melchior var opgivet af lægerne, men hun kæmpede sig tilbage til livet. I dag er den 23-årige kvinde i job og flytter snart i egen lejlighed. Ifølge hendes far er det takket være den genoptræning, hun har fået. Foto: Screendump YouTube

Hun blev landskendt herhjemme efter at have overlevet en alvorlig trafikulykke.

19-årige Carina Melchior kæmpede sig tilbage til livet til trods for, at en læge ville slukke for hendes respirator og bruge hendes organer til donation.

Genoptræning i Region Midtjylland er ifølge hendes forældre en af de vigtigste grunde til, at hun nu kan flytte i egen lejlighed.

LÆS OGSÅ: Massive besparelser i vente: Vil ramme hjerneskadede patienter

Den 23-årige Carina Melchior har også fået job i en butik.

- Hvis Carina ikke havde fået genoptræning på Hammel Neurocenter, var hun endt på et plejehjem, siger hendes far Kim Melchior.

Han er decideret vred over, at Region Midtjylland har varslet besparelser på ni millioner kroner årligt på genoptræning af hjerneskadede i perioden 2016-2019.

LÆS OGSÅ: Fagboss: Helles 7.000 nye medarbejdere holder ikke

Han kritiserer politikerne i regionen og på Christiansborg.

- De er ikke rigtig kloge. Det er en stor børnehave. Men der er åbenbart mere prestige i at åbne et supersygehus end at hjælpe unge med en hjerneskade, siger Kim Melchior.

- Hvis regionen begynder at skære i genoptræningen forsvinder den "know how", der er bygget op. Det er som om, at de hellere vil køre baglæns end forlæns, uddyber han.

"Helt ude i hampen"

Reaktionen kommer efter, at Avisen.dk har fortalt, at Region Midtjylland vil have en billigere genoptræning af hjerneskadede. Derfor vil regionen spare ialt 36 millioner kroner fra 2016 til 2019.

Den varslede besparelse er ifølge regionen en konsekvens af, at udgifterne til hospitalsmedicin og tilskudsmedicin er ved at løbe løbsk.

Regionen har et mål om at spare op til 699 millioner i 2019.

Dyr medicin er et brandvarmt emne i den aktuelle valgkamp. Senest har Bent Hansen (S), der er formand for Region Midtjylland kritiseret sin egen partileder. Regionsrådsformanden mener ikke, at statsminister Helle Thoning-Schmidt tager problematikken alvorligt nok.

LÆS OGSÅ: Kryptisk Thorning vil ikke give garanti om dyr medicin

Men at skære på genoptræning er ifølge Carina Melchiors far helt uden i hampen.

- Det er typisk politikere. De tisser i bukserne, fordi det varmer her og nu. Men på et tidspunkt bliver det altså klamt, siger Kim Melchior.

Han mener, at politikerne bør få styr på deres prioriteringer.

- Det er forfærdeligt, hvad der sker i Syrien. Men vi må hellere skrue ned fra 1.000 til 900 flygtninge, hvis det kan hjælpe unge og gamle med at blive genoptrænet, siger han.

Far til Carina: Hun er allerede glemt

Kim Melchior er skuffet over, at politikerne i regionen og på Christiansborg ikke lader til at kunne huske hans datters hjerteskærende historie.

- Der er gået cirka tre år, men det er allerede gået i glemmebogen, siger han.

LÆS OGSÅ: Er du tryg ved kvaliteten på sygehusene, minister? Nej...

23-årige Carina Melchior pakker flyttekasser for tiden. Hun skal flytte hjemmefra om kort tid. Hendes far sender en tak til medierne - ikke landet politikere.

- Det er sejt. Hun har fået hjælp takket være presset fra DR og andre medier. Det har de respekt for de dorske politikere, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.