Far: Sådan undgår vi, at børn rammes i skilsmisser

En fraskilt far giver her det offentlige fem gode råd til, hvordan man kan ændre praksis ved skilsmisser, så det ikke ender med at gå ud over børnene.
En far er kommet ud på den anden side af en skilsmisse og har taget fem råd med sig
En far er kommet ud på den anden side af en skilsmisse og har taget fem råd med sig Foto: Colourbox

For nyligt har man i medierne kunnet læse den tragiske historie om, hvordan en mand slog sin egen 2-årige søn ihjel og begik selvmord. Før det var der historien om en bedstefar, der nær havde myrdet sin svigersøn ved fogedretten i København.

Historierne om, hvad slåskampe om børnene ved en skilsmisse kan ende med er voldsomt tragiske, og de er desværre ikke sjældne.

Nu står en far frem i Ekstra Bladet med fem konkrete forslag til, hvordan det offentlige kan ændre praksis, så det måske ikke kommer så vidt.

Hans egen skilsmisse endte også i en slåskamp om barnet, hvilket endte med at koste ham jobbet og en sygemelding.

Efter den oplevelse har han til Ekstra Bladet listet fem punkter op til det offentlige, som kunne gøre en positiv forskel:

1. sagsbehandlingstiden i statsforvaltningen er for lang. Der bør ansættes mere personale. Han mener, at en part i skilsmissen kan spekulere i den lange behandlingstid til sin egen fordel.

2. Et task force der skal sørge for, at barnet ser begge sine forældre relativt ofte, så den ene forælder ikke bliver fremmed for barnet, hvilket tit bliver misbrugt af den anden forælder.

3. Den forælder, der samarbejder med myndigheder, må ikke stå tilbage og føle sig straffet.

4. Der er mange penge, der følger med den, der "arver" barnet. Man kan frygte, at den ene forælder vil spekulere i det. Det bør laves om.

5. Man bør tvinge de skilte forældre til at deltage i samtaler med børnesagkyndige, med psykologer og måske med en adfærdspsykolog.

De fem forslag stammer fra en artikel hvor også en fraskilt mor fortæller om sine ubehagelige oplevelser i forbindelse med samværssager.

Man kan læse artiklen her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.