Far forsøgte at dræbe nyfødte baby

Far forsøgte ifølge politiets sigtelse at kvæle sin nyfødte datter to gange. Han havde ønsket sig en dreng.
Arkivfoto. En far forsøgte at kvæle sit nyfødte barn, fordi det ikke var det køn, han ønskede sig.
Arkivfoto. En far forsøgte at kvæle sit nyfødte barn, fordi det ikke var det køn, han ønskede sig. Foto: Colourbox/free

En 29-årig mand forsøgte få dage efter fødslen angiveligt at slå sin lille datter ihjel ved at kvæle hende.

Tidligere på ugen bestemte en dommer i Lyngby, at anholdelsen af manden skulle opretholdes i tre døgn, og fredag går anklagemyndigheden i Nordsjælland i retten med sagen igen.

- Vi vil begære manden varetægtsfængslet for drabsforsøg, fortæller politikommissær Henning Svendsen fra Nordsjællands Politi til Ritzau.

Pigen blev født på Herlev Hospital den 25. februar af en kvinde, som stammer fra Makedonien.

Politiet mener, at barnets far har forsøgt at slå den lille pige ihjel, da hun var bare to dage gammel. Manden har ifølge sigtelsen holdt en pude over barnets hoved.

Manden er desuden sigtet for i endnu et tilfælde at have holdt pigen for næse og mund, angiveligt med det formål at dræbe hende.

Det er politiets teori, at mandens motiv har været, at han havde ønsket sig en dreng, og at skuffelsen over ikke at få sit ønske opfyldt har drevet ham til at forsøge at slå den lille pige ihjel.

Familien bor i Værløse, og det var på baggrund af pårørende til familien, at politiet mandag foretog anholdelse af den 29-årige mand.

Ved grundlovsforhøret tirsdag vurderede dommeren, at der ikke var tilstrækkeligt grundlag for at fængsle manden, men politiet fik tre døgn til at styrke mistankegrundlaget mod ham yderligere.

- Vi har morens forklaring og den sigtedes forklaring at gå ud fra, og så er barnet blevet undersøgt. Men det tager noget tid at undersøge så lille et barn for, hvor alvorlige skader der kan være tale om, siger Henning Svendsen.

Om manden skal blive bag tremmer, bliver afgjort ved et retsmøde i Lyngby fredag eftermiddag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.