Far får 12 år for at skuddræbe sin egen søn

70-årig mand fra Birkerød dømmes for at have skudt sin 45-årige søn på et autoværksted.
Arkivfoto. Far skød og dræbte sin egen søn på sit autoværksted i Birkerød.
Arkivfoto. Far skød og dræbte sin egen søn på sit autoværksted i Birkerød. Foto: FINN FRANDSEN/POLFOTO

En 70-årig mand er torsdag idømt 12 års fængsel i Retten i Lyngby for at dræbe sin 45-årige søn med en pistol på et autoværksted i Birkerød.

Faren, Bertie De Silva, har retssagen igennem nægtet sig skyldig i drab. Han mente selv, at der kun var tale om uagtsomt manddrab.

Skuddrabet fandt sted 28. april sidste år på autoværkstedet De Silva Auto på Grøndalsvej 14.

Den i dag 70-årige mand ringede selv til politiet. Noget af det første, han sagde, var, at han havde slået sin søn ihjel, og at sønnen havde provokeret ham i så mange år. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

I forbindelse med anmeldelsen sagde han, at han ville gå udenfor og afvente politiets ankomst. Det gjorde han, og han blev anholdt.

I løbet af retssagen i Retten i Lyngby er det kommet frem, at forholdet mellem far og søn var blevet dårligt, efter at faren havde konfronteret sønnen med en mistanke om, at han havde stjålet penge fra bilværkstedet.

Den 28. april tog faren hen til autoværkstedet med en skarpladt pistol. Det gjorde han for at true sønnen, ikke skyde ham. Det sagde faren i retten ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Pludselig kom det til håndgemæng, forklarede faren. Han trak sin pistol og skød en enkelt gang, uden at pistolen gik af. Dernæst kan han ifølge avisen ikke huske, hvad der skete.

- Det næste, jeg hørte, det var, at han sagde av og lagde sig på jorden, forklarede Bertie De Silva ifølge avisen.

Men Retten i Lyngby har altså afgjort, at det var overlagt drab.

Anklager Christina Schønsted siger til Ritzau torsdag, at den dømte og hans advokat har bedt om betænkningstid i to uger til at finde ud af, om dommen skal ankes til landsretten.

Den ældre mand skal også betale erstatning til den dræbtes to døtre, som er i teenageårene.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.