Far dræbte mor og så fik han forældremyndigheden

Sidste sommer blev den 39-årige mor til to Hafida Bourouih dræbt af sin eksmand.
Drabsmanden er fængslet og afventer sin retssag. Arkivfoto.
Drabsmanden er fængslet og afventer sin retssag. Arkivfoto. Foto: Colourbox/free

Manden, der dræbte sin ekskone, den 39-årige Hafida Bourouih, har fået forældreretten over parrets to børn, skriver TV2 Nyhederne.

Hafida Bourouih blev i juli 2014 dræbt af sin eksmand, mens det skilte pars to børn på to og fire år befandt sig i lejligheden, hvor drabet fandt sted.

Manden erkendte i retten drabet og sidder fængslet, mens han afventer sin retssag.

Den fængslede mand havde i forvejen delt forældremyndighed over den ældste dreng og ingen forældremyndighed over den yngste.

Statsforvaltningen tildelte ham fuld forældremyndighed over begge drenge, hvilket vækker stor frustration i den dræbte kvindes familie.

- Vi er i chok over den afgørelse. Hvordan kan man på den måde belønne en morder for at have slået børnenes mor ihjel.

- Det er jo helt forfærdeligt, hvad de børn har været igennem. Og hvordan skal deres far nogensinde blive en god og kærlig forælder for de to drenge, siger Hassan Bourouih, bror til den dræbte Hafida Bourouih, til TV2.

Siden drabet har de to drenge boet hos Hassan Bourouih og hans kone. De har i forvejen to børn på 9 og 11 år.

Det var et skænderi, som førte til, at manden tog livet af sin kone i 2014.

Ifølge mandens forklaring til politiet havde Hafida langet ud efter ham med en lille kniv, og det fik ham til at slå hende i gulvet. Han har oplyst, at han er tidligere bokser.

Efterfølgende kvalte han sin hustru og skaffede liget af vejen. Manden har forklaret til politiet, at han først forsøgte at kvæle Hafida med de bare næver, og derefter brugte han en ledning.

Parrets børn var til stede i lejligheden, da drabet fandt sted. Det ældste barn på fire år var ifølge mandens forklaring til politiet i bad, mens det yngste barn på to så tegnefilm, da drabet skete.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.