Far dræber mor: V vil have en redegørelse

Venstre vil kende baggrunden for, at forældremyndighed er givet til far, som har dræbt sine børns mor.
Venstres socialordfører, Karen Ellemann, fortæller, at Venstre tilslutter sig kravet om en redegørelse i sagen.
Venstres socialordfører, Karen Ellemann, fortæller, at Venstre tilslutter sig kravet om en redegørelse i sagen. arkiv/scanpix

En far, der får forældremyndigheden over to børn, efter at han har dræbt deres mor, er så opsigtvækkende en afgørelse, at den må undersøges.

Det mener Venstres socialordfører, Karen Ellemann, som tilslutter sig kravet om en fortrolig redegørelse fra socialministeren om den konkrete sag.

- På baggrund af den redegørelse vil vi gerne tale med ministeren om, hvorvidt vi med sikkerhed kan sige, at loven fungerer, som den skal, forklarer hun til Ritzau.

For hende bidrager den konkrete sag til et generelt billede af, at selvom forældreansvarsloven sætter barnets tarv i centrum, så sker det ikke altid, når sagerne behandles.

- Mit indtryk er, at barnets tarv håndteres vidt forskelligt, og det kan børn i Danmark ikke være tjent med, siger hun og uddyber:

- Den aktuelle sag rejser spørgsmålet om, hvordan man kan blive godkendt til at kunne tage vare på sit barn vel vidende, at man skal måske 10 eller 12 år i fængsel.

- Jeg vil gerne stille spørgsmålstegn ved, om det ikke er graverende i forhold til det liv, børnene skal have.

Mener du, at et drab på den anden forælder skal være diskvalificerende for, at man kan få forældremyndighed?

- Nej, det mener jeg ikke. Hvis man forestiller sig en mor, som har levet med en tyrannisk ægtemand, som har misbrugt hende og slået børnene, og hun en dag i afmagt slår ham ihjel.

- Er hun så per definition for evig og altid en dårlig mor? Det vil jeg stille alvorligt spørgsmålstegn ved, påpeger Karen Ellemann.

Sagen om forældremyndighed kom frem på TV2 søndag aften, og mandag krævede Enhedslisten en redegørelse fra ministeren. Det ønske fik opbakning fra Socialdemokraterne.

Socialminister Manu Sareen (R) sagde mandag til Ritzau, at han "er tryg ved lovgivningen".

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.