Fanget i gældshelvede: Melanie skylder DSB 40.000 kroner

Den enlige mor Melanie kæmper i aftens afsnit af "Luksusfælden" for at stå på egne ben og blive sin gæld kvit, men det skal vise sig at blive en svær opgave.

- Jeg synes ikke, min mor behandler mig helt som voksen, siger 29-årige Melanie i aftenens udgave af det populære TV3-program "Luksusfælden", hvor de økonomiske eksperter skal forsøge at hjælpe den enlige mor tilbage på fode. 

Men det skal vise sig at blive en større opgaven end som så at hjælpe Melanie, som blandt andet har opbygget en gæld til DSB på over 40.000 kroner for at køre uden billet i toget. Noget hun hævder, hun ikke har gjort med vilje:

- Det er ikke fordi, jeg har tænkt, at jeg systematisk ikke vil betale for togbilletter. Jeg har mere tænkt, jeg skulle fra A til B og ikke haft nogen penge.

Men Melaine har haft penge, siger eksperterne - og Melanies mor synes, hun er uansvarlig.

Uansvarlig eller ej. Melanie er efterhånden godt træt af sin mor, der har åbnet sit hjem op for sin datter og datterens nyfødte søn, så de kan bo hos hende i en periode. Melanie og sønnens far er nemlig gået fra hinanden, og økonomien ikke kan hænge sammen for den enlige mor, der derfor er endt tilbage hos mor.

Men det er ikke lutter taknemmelighed, der præger mor/datter forholdet. Der falder hårde ord imellem de to i aftenens afsnit.

Anspændt stemning i hjemmet

De to eksperter ankommer altså ikke kun til en økonomisk udfordring, de bliver også vidner til en højspændt stemning mellem mor og datter, som snart ikke kan klare mere.

Melanie synes, hendes mor blander sig for meget i både økonomi og børneopdragelse. Og hun er begyndt at gemme regninger og breve fra kreditorer af vejen for moderen.

For Melaine har nemlig et store økonomiske problemer - langt større end både hun selv og moderen aner.

- Jeg er meget i chok over, at man kan regne er par 100.000 kroner forkert, siger Melanie målløs, da eksperterne opremser hendes gæld. Og det ser i sandhed sort ud for den unge mor, som drømmer om at bo alene og begynde at studere igen. Derfor foreslår hun selv, at hun får et studiejob for at slippe væk fra sin mor.

Gør hun det? Og kan mor og datter finde et fælles ståsted? Se med i aftenens udgave af "Luksusfælden" på TV3 kl. 20.00

Se et udklip fra aftenens afsnit ovenover.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.