Familien slukkede for Jens' respirator: Det kostede dem erstatningen

Det kostede Jens Christian Poulsens familien erstatningen fra det offentlige, at de slukkede for hans repirator, da han blev erklæret hjernedød efter en alvorlig arbejdsulykke.
Jens Christian Poulsens familie tog den svære beslutning at slukke for hans respirator efter en alvorlig arbejdsulykke. Her er det hans lillesøster Lisbeth Holk Meier.
Jens Christian Poulsens familie tog den svære beslutning at slukke for hans respirator efter en alvorlig arbejdsulykke. Her er det hans lillesøster Lisbeth Holk Meier. Foto: Jens Bach/Fagbladet 3F

Den 52-årige lagerarbejder Jens Christian Poulsen var kort før julen i 2012 ude for en alvorlig arbejdsulykke.

Lægerne erklærede ham hjernedød, og familien tog den svære beslutning at slukke for hans respirator. Det kostede dem erstatningen fra det offentlige, skriver Fagbladet 3F.

- Havde Jens været holdt kunstigt i live, kunne han have ligget hjernedød og invalideret i dage, uger, måneder eller i årevis. Så havde der været udbetalt en arbejdsskadeerstatning til ham. Penge, som jeg formentlig var blevet indsat som værge til at administrere. Og penge, som han ikke ville have haft nogen glæde af. Det er jo grotesk, siger Jens Christians Poulsens lillesøster Lisbeth Holk Meier til Fagbladet 3F.

Jens Christian Poulsen faldt flere meter ned på et betongulv fra en reol på en stearinlysfabrik. Familien tænkte midt i sorgen ikke på, at få hans ulykke hastebehandlet af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring (tidligere Arbejdsskadestyrelsen, red.). Det er ellers muligt i nogle tilfælde, hvis folk kun har kort tid tilbage at leve i. Da Jens Christian Poulsen ikke var medlem af en fagforening og kun havde en privat ulykkesforsikring, var der ikke noget at komme efter i forhold til arbejdsulykkeforsikring og erstatning.

Lisbeth Holk Meier er i dag stadig frustreret.

- Jeg er vred og dybt rystet over den svinske behandling af min storebror og over, at hans liv ikke var mere værd. Jeg forstår ikke, at det her kan foregå i dagens Danmark. At det kynisk set kan være billigere for samfundet, at folk dør end overlever en arbejdsulykke. Og at vi kynisk set skulle have holdt Jens' kunstigt i live, for at der kunne udbetales erstatning for hans arbejdsulykke, siger hun til Fagbladet 3F.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.