Familien raser over Amy Winehouse-dokumentar

Allerede inden premieren mener familien til den afdøde sangerinde Amy Winehouse, at der er flere misvisende elementer i dokumentaren.
Amy Winehouses far, Mitch Winehouse, ses her ved en hyldest-statue af sin afdøde datter. For tiden raser han over en ny dokumentar om datteren.
Amy Winehouses far, Mitch Winehouse, ses her ved en hyldest-statue af sin afdøde datter. For tiden raser han over en ny dokumentar om datteren. Foto: Tim Ireland/AP

Den soulsyngende Amy Winehouse døde som blot 27-årig af en fatal alkoholforgiftning i 2011, og nu skal en ny dokumentar vise hendes liv frem til den tragiske død.

Men filmen har allerede inden premierefremvisningen på filmfestivalen i Cannes vakt stor kritik hos Winehouses far, Mitch Winehouse, der finder den falsk på centrale områder.

Blandt andet raser han over den måde, han selv bliver portrætteret på.

- Jeg var der for hende hver dag. Og hvis jeg ikke var der, var det fordi, jeg arbejdede, eller fordi hun var væk, men så ringede vi sammen syv gange om dagen. Der er intet af det med i filmen, og det er skuffende, siger Mitch Winehouse til Newsbeat.

- Filmen kunne have været fantastisk, og man kan selvfølgelig ikke sætte alt ind i dokumentaren, men der bliver nødt til at være et element af balance, tilføjer Winehouse om anklagerne om, at han ikke var der nok for sin datter.

Filmens producere mener derimod, at Winehouses liv bliver skildret på fornemmeste vis efter en grundig research og kan derfor ikke se de misvisende elementer.

- Vi har lavet omkring 100 interviews med folk, der kendte Amy Winehouse; Venner, familie, tidligere partnere og folk fra musikbranchen. Historien, som filmen fortæller, er en afspejling af vores resultater fra disse interviews, siger de til BBC.

Ifølge en talsmand for Winehouse-familien tager familien nu afstand til dokumentaren:

- De føler, at filmen er en forspildt mulighed for at fejre hendes liv og talent, og at filmen indeholder både vildledende og grundlæggende usandheder.

Dokumentaren "Amy" forventes at blive vist i udvalgte biografer landet over fra 30. juli.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.