Familiefar overrasker tyv på togt og bliver slået og bidt

En mand blev bidt i låret af indbrudstyv, der nu er varetægtsfængslet i fire uger for røveri.
En indbrudstyv er blevet varetægtsfængslet, efter at han slog og bed en beboer, som tog ham på fersk gerning. Arkivfoto
En indbrudstyv er blevet varetægtsfængslet, efter at han slog og bed en beboer, som tog ham på fersk gerning. Arkivfoto Foto: Politi.dk/free

En 48-årig københavner fik sig fredag noget af en overraskelse, da han kom hjem efter at have afleveret sine børn i skole.

Her tog han en indbrudstyv på fersk gerning, og de to kom op at slås. Først slog den 38-årige tyv beboeren flere gange, og inden han løb væk, bed han også familiefaderen i låret, oplyser Københavns Politi.

- Vores forurettede har afleveret børnene i skole, og da han kommer hjem, er der en indbrudstyv. De kommer op at slås, og vores sigtede tildeler forurettede flere slag og bider forurettede i låret, fortæller central efterforskningsleder Henrik Vedel fra Københavns Politi.

Episoden udspillede sig på Gammel Kongevej på Frederiksberg i København, og da tyven løb fra stedet, fulgte den 48-årige mand efter.

- Han kan sige til politiet, hvilken retning tyven er løbet i og giver et signalement, og vi anholder ham så, siger Henrik Vedel.

- Det viser sig så, at han også har koster i sækken fra et indbrud på Vesterbrogade. Han har altså været på tyvetogt tidligt om morgenen, fortsætter den centrale efterforskningsleder.

Tyven blev efterfølgende fremstillet i grundlovsforhør og er varetægtsfængslet i fire uger for røveri på grund af de slag og det bid, han tildelte den 48-årige.

Beboeren i hjemmet på Frederiksberg er blevet behandlet for sine skader, der ifølge politiet ikke var så alvorlige.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.