Familiefar forsøgte at dræbe hustru og søn

En mand fra Odense forsøgte at dræbe sin hustru og søn. Han slipper for udvisning, men skal i behandling.
Retten i Odense. Her blev en 49-årig irakisk statsborger med opholdstilladelse i Danmark mandag dømt til anbringelse i psykiatrisk behandling, efter han havde forsøgt at slå sin hustru og søn ihjel.
Retten i Odense. Her blev en 49-årig irakisk statsborger med opholdstilladelse i Danmark mandag dømt til anbringelse i psykiatrisk behandling, efter han havde forsøgt at slå sin hustru og søn ihjel. Foto: OLE FREDERIKSEN/POLFOTO

En 49-årig irakisk statsborger med opholdstilladelse i Danmark er mandag ved Retten i Odense blevet dømt til anbringelse i psykiatrisk behandling.

Manden blev fundet skyldig i at have stukket sin hustru fire gange i ryggen og en gang i halsen med en kniv i familiens rækkehus i Odense.

Mindst en gang hamrede han desuden en hammer mod hendes hoved, fastslår retten om forbrydelsen, der fandt sted 8. marts om eftermiddagen.

Da parrets to sønner på henholdsvis 17 og 19 år forsøgte at standse overfaldet på moren, blev den yngste søn stukket flere gange i blandt andet lår, hals, bryst og ryg med en skruetrækker, hvorved den ene lunge klappede sammen.

Mens sønnen lå på gulvet, hoppede faren på hans brystkasse og trådte ham på halsen.

Den anden søn slap med en afværgelæsion efter at være blevet ramt af en kniv.

Den tiltalte huskede ikke selv noget om episoden.

Han blev fundet skyldig i to tilfælde af drabsforsøg og i et tilfælde af farlig vold.

Han er vurderet sindssyg og har været fængslet i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling siden anholdelsen på gerningsdagen.

Anklagemyndigheden havde nedlagt påstand om udvisning, men et enigt nævningeting valgte at gøre udvisningen betinget. Den tiltalte har modtaget dommen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.