Familie fra Køge i knæ: Må holde jul i skurvogn

I seks måneder har en familie fra Køge haft revner i vægge, fundamenter og huller i taget i deres ejendom. De kan stadig ikke flytte hjem, og må derfor nyde julemiddagen i en skurvogn.
ARKIVFOTO: En familie fra Køge skal holde jul i en skurvogn
ARKIVFOTO: En familie fra Køge skal holde jul i en skurvogn Kathrine Emilie Petersen/Scanpix

Flæskestegen og de brunede kartofler må en familie fra det nordlige Køge i år indtage i to opsatte skurvogne uden for deres ubeboelige hus.

Det skriver DAGBLADET Køge.

Det er nu seks måneder siden, at der kom revner i vægge, fundamenter, huller i tage og andre skader efter et fejlslagent ramningsarbejde uden for familiens ejendom.

Regningen for skaderne ventes at løbe op i et tocifret millionbeløb, men familien er endnu ikke kommet nærmere en afklaring på, om deres hus kan renoveres, eller om det skal rives ned.

Det ærgrer i dén grad Køges borgmester Flemming Christensen (K), der mener, at bygherren og familiens forsikringsselskab bør sikre familien vished for fremtiden.

- Det er en forfærdelig situation, familien er i. De er strandet i juristeri, og jeg er på borgernes vegne skuffet over, at VEKS og Codan kaster bolden rundt mellem hinanden frem for at tage den indbyrdes og få fundet en løsning, siger Flemming Christensen til DAGBLADET Køge.

VEKS er ifølge direktør Lars Gullev enig i borgmesterens kritik, mens Codan ikke ønsker at kommentere den.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.