Falsk skudalarm: 5000 studerende gemmer sig

Frygt for en skudmassakre på et universitet i Zürich betød, at undervisningen blev suspenderet torsdag.
Det viste sig at det var falsk alarm, da studerende på et schweizisk universitet blev bedt om at låse sig inde af frygt for et skyderi.
Det viste sig at det var falsk alarm, da studerende på et schweizisk universitet blev bedt om at låse sig inde af frygt for et skyderi. Foto: Colourbox/free

Omkring 5000 studerende og undervisere på et schweizisk universitet blev torsdag beordret til at låse sig inde i forelæsningslokaler efter en alarm om skyderi på campus.

Alarmen viste sig imidlertid at være falsk.

Politiet nåede at sende 100 betjente til Zürich-universitetet, men de blev efterhånden klar over, at frygten for et skoleskyderi var ubegrundet.

- Bliv I jeres lokaler eller søg til rum, der kan aflåses. Lås døre og vinduer, lød beskeden, der gik ud over hele universitetet ifølge avisen Le Matin.

- Søg et sikkert sted i rummet. Ophold jer tæt på gulvet og forhold jer i ro. Afvent yderligere information, hed det videre.

Alarmen gik klokken kvart i ni torsdag formiddag, hvorefter al normal aktivitet på universitetet blev suspenderet.

De svært bevæbnede betjente sikrede bygningen og gik fra lokale til lokale for at evakuere de studerende, fortæller både vidner og politi.

Det undersøges i øjeblikket, hvad eller hvem der udløste alarmen, som blev ophævet kort før middag.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.