Falck's opsang til forældre efter kast mod ambulance: Tag en snak med jeres børn

Regionsdirektør i Falck Nord beder nu forældre tage en snak med deres børn for at forhindre flere stenkast fra broer.
Regionsdirektør i Falck Nord, Diana Sørensen, ønsker at forældre taler med deres børn om faren ved at kaste sten fra broer. Broen på billedet var gerningssted for et stenkast mod en ambulance under udrykning i mandags.
Regionsdirektør i Falck Nord, Diana Sørensen, ønsker at forældre taler med deres børn om faren ved at kaste sten fra broer. Broen på billedet var gerningssted for et stenkast mod en ambulance under udrykning i mandags. Foto: Privat/Scanpix

I hverdagen er det svært at gøre noget for at beskytte sig mod nedkastede sten, når man kører på vejen. Mandag aften gik det ud over Falckreddere i Aalborg, der under udrykning var på vej ud for at hente en patient med hjertestop. 

Regionsdirektør i Falck Nord Diana Sørensen har snakket med de pågældende reddere og andre ansatte, der har været bekymrede efter episoden. 

Hun fortæller, at de alle er frustrerede, men at de også hurtigt er kommet videre. For når man skal redde liv og løse svære opgaver, må man ikke være distraheret.

Tirsdag blev der foretaget to anholdelser af i alt fem drenge, der havde kastet genstande mod biler i henholdsvis Aarhus og Aalborg. Ambulancen i Aalborg var tilsyneladende blevet ramt af æbler kastet af to 17-årige drenge.

I sagerne med kastede genstande fra broer i de seneste to uger, hvor politiet har fanget gerningsmænd, har det i alle tilfælde omhandlet unge drenge under 20 år. Derfor ønsker Falck Nord at komme med en henvendelse til forældre.

- Forældre bør tage en snak med deres børn i den alder om, at man kan forvolde voldsom skade ved at gøre noget, som i dag måske bare virker som drengestreger. Det er vigtigt, at forældre fortæller børn om, hvilke konsekvenser sådanne gerninger kan have, siger Diana Sørensen, som af samme årsag selv har taget en snak med sine to døtre.

Diana Sørensen fortæller derudover, at de i Falck Nord ønsker bevågenhed om sagerne, da de dermed håber, at forældre tager budskabet til sig og snakker med deres børn. 

Hændelsen i Aalborg resulterede blot i en bule i taget, men det kunne nemt være gået rigtig galt af sted, fortalte Diana Sørensen tirsdag til Avisen.dk.

21. august omkom en tysk mor, da en flise på 30 kilo blev kastet ud fra en bro. Faderen er stadig i kunstigt koma, mens deres 5-årige søn slap med skrammer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.