FAKTA: Tidligere var Ryder Cup kun for briter og USA

Frem til 1971 skulle man være fra Storbritannien for at være med på det europæiske hold i Ryder Cup.
Den amerikanske stjerne Jack Nicklaus har været amerikansk Ryder Cup-kaptajn. Her ses han under Ryder Cup 2008, hvor han ikke deltog, men blev hyldet for sin flotte karriere.
Den amerikanske stjerne Jack Nicklaus har været amerikansk Ryder Cup-kaptajn. Her ses han under Ryder Cup 2008, hvor han ikke deltog, men blev hyldet for sin flotte karriere. Foto: Eddie Keogh/Reuters

Her er udvalgte oplysninger om golfturneringen Ryder Cup, der begynder fredag i Minnesota.

* I år spilles Ryder Cup for 41. gang. Den første udgave var i 1927.

* Frem til og med 1971-udgaven stod opgøret mellem USA og Storbritannien. De følgende tre udgaver bestod det europæiske hold også af Irland, før de resterende lande i Europa blev koblet på i 1979.

* Kun Anden Verdenskrig og terrorangrebet i New York 11. september 2001 har forhindret Ryder Cup i at blive spillet hvert andet år.

* Thomas Bjørn har været med tre gange som spiller og tre gange som vicekaptajn. I år er han vicekaptajn for fjerde gang. Søren Hansen har været med en enkelt gang som spiller, det var i 2008.

* I år var Søren Kjeldsen det bedste bud på en dansk Ryder Cup-spiller, men han hverken kvalificerede sig eller blev udtaget af holdkaptajn Darren Clarke. Davis Love III er holdkaptajn for USA i år.

* Europa har vundet seks ud af de seneste syv udgaver af Ryder Cup. Med en sejr i år bliver Europa den første part til at vinde fire udgaver i træk i tiden med et samlet Europa som modstander til USA.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.