FAKTA: Ti af de største navne i Superligaens historie

Rafael van der Vaart er ikke den første, der er kommet til Superligaen med et imponerende CV.
FC Midtjyllands Rafael van der Vaart slipper snart for at se kampene fra sidelinjen.
FC Midtjyllands Rafael van der Vaart slipper snart for at se kampene fra sidelinjen. Foto: Brohus Anders/Polfoto

FC Midtjylland har onsdag præsenteret Rafael van der Vaart som ny spiller i klubben.

Hollænderen kommer til Superligaen med et CV, der tæller 109 landskampe og klubber som Real Madrid, Tottenham og Hamburger SV. Han stryger derfor direkte ind på listen over de mest prominente navne, der er kommet til Superligaen siden oprettelsen i 1991.

* Daniel Agger, i alt 77 superligakampe

Brøndby-ikonet og landsholdsanføreren kom i 2014 tilbage til Vestegnen efter otte år i Liverpool. Desværre for Agger og de blågule blev den sidste periode i klubben spoleret af et hav af skader, og tidligere på sommeren valgte Agger at stoppe karrieren.

* Khalid Boulahrouz, i alt 13 superligakampe

"Kannibalen" kom til Brøndby efter ophold hos store klubber som Chelsea, Sporting CP og VfB Stuttgart. Der var derfor store forventninger til forsvarsklippen, som ligesom Agger blev sat tilbage af flere skader i sin ene sæson.

* Jesper Grønkjær, i alt 200 superligakampe

Det spillede aldrig rigtig for Jesper Grønkjær i Birmingham, Atlético Madrid og VfB Stuttgart, så i 2006 valgte den tidligere Chelsea-kant at tage til FC København, hvor han som en af profilerne var med til holdets store opture i Superligaen og Europa.

* Eric Djemba-Djemba, i alt 102 superligakampe

Den teknisk dygtige midtbanespiller blev i en tidlig alder udråbt til et af Manchester Uniteds store talenter, men Djemba-Djemba slog aldrig igennem i Premier League. Derfor tog han i 2008 til OB, som stod klar med en kontrakt. Efter blandet succes rejste han i 2012 videre til Hapoel Tel Aviv.

* Brian Laudrup, i alt 12 superligakampe

Den elegante offensivspiller var med til at løfte EM-trofæet i 1992 og huserede i Europas topklubber, indtil han i 1998 skrev under med FC København og vendte hjem til Danmark. Skiftet fik stor opmærksomhed, men Laudrup nåede knapt at komme i gang, før han var væk igen.

* Johan Elmander, i alt 106 superligakampe

Den svenske landsholdsangriber vendte ligesom Daniel Agger og Thomas Kahlenberg hjem til Brøndby efter ophold i Toulouse, Bolton og Galatasaray for at genskabe klubbens storhed. Men Elmander var ikke på samme niveau som før og måtte ofte tage til takke med en bænkplads, før han tidligere på sommeren forlod klubben.

* Stig Inge Bjørnebye, i alt 13 superligakampe

Brøndby lejede Bjørnebye i Liverpool tilbage i år 2000. Med 157 Liverpool-kampe i bagagen var det et stort navn, Brøndby hentede til klubben. Selv om det blot blev til 13 kampe i Superligaen, nåede han at markere sig som et af de største navne i den bedste danske række.

* Christian Poulsen, i alt 61 superligakampe

Midtbanegeneralen havde spillet i alle de største europæiske ligaer og opnået 92 landskampe, før han i 2014 rykkede teltpælene op og vendte hjem til FC København. Men trods sit store navn fik Poulsen aldrig tilspillet sig en fast plads i startopstillingen, og i dag er han ikke længere aktiv.

* Olof Mellberg, i alt 22 superligakampe

Aston Villa, Juventus og Villarreal var blot nogle af de udenlandske klubber, Mellberg havde været omkring før skiftet til FC København i 2013. Den rutinerede forsvarsspiller var udset en nøglerolle for FCK, men kom aldrig helt op på det niveau, der tidligere gjorde ham til en af Sveriges største profiler.

* Rafael van der Vaart, i alt 0 superligakampe

FC Midtjyllands nye superstjerne har et cv, der mildt sagt skiller sig ud fra andre superligaspilleres. Han har optrådt for Real Madrid og Tottenham, stået i VM-finalen med Holland og modtog i 2003 "Golden Boy"-prisen som årets unge spiller i Europa. Nu er spørgsmålet så, om der er mere tilbage i tanken.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.