FAKTA: Tæppefald i græsk drama er foreløbigt udskudt

Det græske gældsproblem skal drøftes på ny, når EU's stats- og regeringschefer mødes torsdag.
Grækenlands finansminister, Yanis Varoufakis, og resten af eurogruppen er forsat langt fra en aftale om de græske gældsproblemer. Arkivfoto
Grækenlands finansminister, Yanis Varoufakis, og resten af eurogruppen er forsat langt fra en aftale om de græske gældsproblemer. Arkivfoto Foto: Yorgos Karahalis/AP

Det lykkedes ikke for eurolandenes finansministre på den ene side og Grækenland på den anden at blive enige om meget, da der var møde i Bruxelles onsdag. Her er status på de nuværende forhandlinger:

* Striden om den græske milliardgæld er også et tema på torsdagens EU-topmøde.

* Her vil eurogruppens chef, Jeroen Dijsselbloem, orientere de 28 stats- og regeringschefer, hvad status er i forhandlingerne med grækerne efter onsdagens eurogruppemøde.

* Den nye græske regering med topmødedebutanten Alexis Tsipras i spidsen kræver den nuværende hjælpepakke, der udløber 28. februar, markant ændret.

* Grækerne vil "af sociale hensyn" kun opfylde 70 procent af de betingelser, som den tidligere regering i Athen gik med til for at få 240 milliarder euro i lån fra EU, Den Europæiske Centralbank (ECB) og Den Internationale Valutafond (IMF) - også kaldet trojkaen.

* Topmødeværten, EU's præsident Donald Tusk, ønsker dog ikke, at EU-lederne skal forhandle om de græske finanser, da den opgave ligger hos eurolandenes finansministre i eurogruppen. Så Grækenland står ikke officielt på dagsordenen.

* Grækenlands akutte finansieringsproblem skal igen debatteres på et møde mellem eurolandende på mandag.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.