FAKTA: Sådan kan supermarkedet få gjort kål på madspild

Danske butikker smider 150.000 ton mad ud om året, men en del af det kunne måske være endt hos forbrugerne.

Tonsvis af mad havner hver dag i skraldespanden, fordi det ikke er blevet solgt i tide hos supermarkeder og købmænd.

Se Miljøministeriets gode råd til, hvor madspildet kan nedbringes i butikkerne:

* Sælg varer tæt på udløbsdato til nedsat pris, så disse afsættes og ikke bliver til madspild.

* Sørg for at efteruddanne/informere butikspersonalet, så alle medarbejdere er klar over, hvilke varer der giver mest madspild.

* Det største madspild sker på frugt og grønt, specielt bananer og salat. Vær specielt opmærksom på, hvordan disse varer opbevares og udstilles.

* Temperaturen og luftfugtigheden på grøntlageret er en afgørende faktor for holdbarheden af frugt og grønt. Derfor bør disse parametre tjekkes ofte.

* Sælg frugt og grønt efter vægt frem for stykpris. Det giver plads til salg af forskellige størrelser.

* Saml varer med kort holdbarhed, og brug opskrifter som inspiration til at få dem solgt.

* Begræns eller afskaf mængderabatter og store pakninger.

* Madvarer tæt på udløbsdato eller med fejlmærkning kan forsøges doneret til sociale organisationer.

* Forlæng holdbarheden af fødevarer ved tekniske løsninger, for eksempel lavere temperaturer, vacuumpakning og beskyttelse mod lys.

* Udnyt varer tæt på udløbsdatoen til færdigretter i butikken.

Kilde: Miljøministeriet

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.