FAKTA:Sådan fungerer en venligbolig

En ny form for indkvartering til flygtninge er på vej i kommunerne. Venligboliger kan huse to-tre beboere.
I stedet for at bo i teltlejre eller barakker er idéen med venligboliger, at flygtninge skal bo tæt på deres nye landsmænd.
Fotoet er fra kunstmuseet Louisiana, da det for nylig havde besøg af en gruppe uledsagede flygtningebørn.
I stedet for at bo i teltlejre eller barakker er idéen med venligboliger, at flygtninge skal bo tæt på deres nye landsmænd. Fotoet er fra kunstmuseet Louisiana, da det for nylig havde besøg af en gruppe uledsagede flygtningebørn. Foto: Lars Krabbe/Polfoto

Gribskov Kommune har som den første besluttet at indkvartere en gruppe flygtninge i venligboliger. Andre kommuner er på vej til at gøre det samme. Læs her mere om venligboliger:

* I stedet for at koncentrere flygtninge i teltlejre og barakker uden for byerne er idéen, at flygtninge skal bo, der hvor danskerne lever og arbejder.

* Boligerne er lavet af træ og bygget til at kunne flyttes på en blokvogn. De er på 30 kvadratmeter og har plads til to-tre personer. De indeholder køkken, bad, værelse, opholdsrum og terrasse.

* De kan opsættes i privates haver, på en ledig grund i kommunen eller i gården hos en boligforening. Grundejerne har ingen udgifter til boligerne, vand eller el.

* Kommunen skal betale 7800 kroner om måneden for boligen.

* Boligerne overholder samme krav til isolering, varme, indeklima og lys, som almindelige boliger. De kan benyttes året rundt.

* Det er arkitektfirmaet 2+1, der har fået idéen og tegnet boligerne.

Kilder: Gribskov Kommune, 2+1

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.