Fakta: Så meget vokser Jordens befolkning

De næste tiårs befolkningsvækst sker i ulandene, hovedsagelig i Afrika. Nigeria havner på tredjeplads i 2050.
Om 35 år er vi næsten 10 milliarder mennesker på kloden, og Nigeria er verdens tredjestørste folk. I 2022 tager Indien førstepladsen som det folkerigeste land. Her ses Hinduer samlet ved floden Ganges. (AP Photo/Sandeep Sharma)
Om 35 år er vi næsten 10 milliarder mennesker på kloden, og Nigeria er verdens tredjestørste folk. I 2022 tager Indien førstepladsen som det folkerigeste land. Her ses Hinduer samlet ved floden Ganges. (AP Photo/Sandeep Sharma) Foto: Sandeep Sharma/AP

Jordens befolkning vokser med en tredjedel de næste 35 år, forventer FN.

* Verden rummer i dag 7,3 milliarder mennesker. Tallet vil i 2030 være vokset til 8,5 milliarder, i 2050 runder det 9,7 milliarder. I år 2100 er der anslået 11,2 milliarder mennesker på planeten.

* En stor del af befolkningsvæksten frem mod 2050 vil ske i Afrika og i allerede befolkningstunge stater som USA, Indonesien og Pakistan.

* Omkring 2022 bliver Indien det mest folkerige land i verden, mens Kina ryger ned på andenpladsen.

* I 2050 bliver USA overhalet af Nigeria, hvad angår befolkningstal. Nigeria vil da være verdens tredjestørste land, målt i mennesker.

* Af de 10 mest folkerige lande i verden i dag ligger ét i Afrika (Nigeria), fem i Asien (Bangladesh, Indien, Indonesien, Kina og Pakistan), to i Latinamerika (Brasilien og Mexico), ét i Nordamerika (USA) og ét i Europa (Rusland).

* I 2050 vurderes seks lande at have over 300 millioner indbyggere: Indien, Indonesien, Kina, Nigeria, Pakistan og USA.

Kilde: FN-rapporten "World Population Prospects: The 2015 Revision"

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.