FAKTA: Rekordmange søger om asyl i Danmark

Krigen i blandt andet Syrien får antallet af asylansøgere til at vokse.
Somalisk flygtningefamilie ved at falde til i deres danske køkken. Udlændingestyrelsen kæmper for at skaffe indkvartering til det rekordstore antal flygtninge, som kommer til Danmark, og flere kommuner melder, at de ikke har mulighed for at tage imod flere.
Somalisk flygtningefamilie ved at falde til i deres danske køkken. Udlændingestyrelsen kæmper for at skaffe indkvartering til det rekordstore antal flygtninge, som kommer til Danmark, og flere kommuner melder, at de ikke har mulighed for at tage imod flere. Foto: STEEN WREM/POLFOTO

Cirka 7900 asylansøgere er kommet til Danmark fra 1. januar 2014 og frem til 31. august 2014. Udlændingestyrelsen har endnu ikke opgjort tallet for september.

* Krigen i Syrien har fået antallet af asylansøgere til at vokse. Alene i august ankom 2287 mennesker - så mange er der ikke registreret på en enkelt måned i løbet af de seneste fire et halvt år.

* Fortsætter stigningen året ud, kan antallet for 2014 ende på mindst 14.000. Det er næsten en fordobling i forhold til 2013.

* Asylansøgere, der opholder sig her i landet, skal være indkvarteret i et asylcenter, mens deres sag bliver behandlet.

* Det er Udlændingestyrelsens opgave at sørge for indkvartering på asylcentre.

* Får en asylansøger tilkendt midlertidig ophold, visiteres vedkommende til en udvalgt kommune.

* Opgaven løses i samarbejde med Røde Kors. Desuden driver Jammerbugt, Thisted, Vesthimmerlands, Langeland og Bornholms Kommuner asylcentre. På Bornholm i partnerskab med Røde Kors.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.