FAKTA: Pumpegigant blev grundlagt i kælder i Bjerringbro
Grundfos producerer i dag 16 millioner pumper om året, men startede med én pumpe i en kælder i Bjerringbro.
Af leveret af Nyhedsbureauet Newspaq
MERE


Hård konkurrence og lav vækst presser den danske pumpekoncern Grundfos på indtjeningen. Her kan du blive klogere på verdens største pumpeproducent, som Grundfos kalder sig selv:

* Grundfos har en årlig produktion på 16 millioner pumpeenheder.

* Pumper fra Grundfos bliver brugt over alt i industrien, erhvervs- og boligejendomme - for eksempel til varme og aircondition, vandforsyning og rensning af spildevand.

* Virksomhedens grundlægger, Poul Due Jensen, udviklede den første pumpe i kælderen under hjemmet i Bjerringbro og grundlagde i 1944 Bjerringbro Pressestøberi og Maskinfabrik, som senere blev til Grundfos.

* Poul Due Jensens Fond blev oprettet som en selvstændig institution i 1975. Fonden ejer i dag 87,6 procent af virksomheden, medarbejderne 1,8 procent og stifterens familie de resterende 10,6 procent af aktierne i virksomheden.

* Grundfos-koncernen har i dag over 19.000 medarbejdere globalt og er repræsenteret med mere end 80 selskaber i mere end 50 lande. Virksomheden er blevet kåret til en af Danmarks 30 bedste eksportvirksomheder.

* I december 2013 fyrede bestyrelsen topchef Carsten Bjerg på grund af utilfredshed med koncernernes nøgletal og udvikling.

* Han blev 1. august 2014 erstattet af Mads Nipper, der kom fra en stilling som marketingsdirektør i Lego.

Kilde: Grundfos

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.