FAKTA: Lundbeck bekæmper hjernesygdomme

Medicinalkoncernen Lundbecks administrerende direktør Ulf Wiinberg forlader stillingen øjeblikkeligt.

Medicinalkoncernen Lundbeck har taget afsked med sin administrerende direktør Ulf Wiinberg, fordi han har brudt virksomhedens interne retningslinjer.

Wiinberg har modtaget aktier i biotekvirksomheden Stratified Medical Ltd uden at have fået bestyrelsens forhåndsgodkendelse, hvilket er i strid med virksomhedens krav til direktørers og øvrige ansattes adfærd.

Læs her om Lundbeck:

* Lundbeck er en medicinalvirksomhed, som lever af at udvikle, producere og sælge lægemidler mod hjernesygdomme.

* Lægemidlerne er rettet mod sygdomme som psykotiske lidelser, epilepsi, depression og angst samt Huntingtons, Alzheimers og Parkinsons sygdomme.

* Virksomheden blev stiftet i 1915 af Hans Lundbeck som et handelsfirma, som handlede med en række så forskellige varer som maskiner, kiks, sødestoffer og biografudstyr. I 1930'erne begyndte Lundbeck pakning og produktion af lægemidler i Danmark.

* Lundbeck beskæftiger omkring 6000 personer fordelt på 57 lande. 2000 arbejder i Danmark.

* Virksomheden har forskningsanlæg i Danmark, Kina og USA og produktionsanlæg i Kina, Danmark, Frankrig og Italien.

* I 2013 kom knap halvdelen af Lundbecks indtjening fra Europa, 17 procent fra USA og 27 procent fra det internationale marked.

* Lundbeck har været ledet af Ulf Wiinberg fra 2008 til november 2014. Bestyrelsesformand Håkon Björklund overtager ledelsen til der er fundet en ny administrerende direktør.

* Lundbeck blev børsnoteret i 1999 på fondsbørsen i København.

Kilde: Lundbeck

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.