FAKTA: Krisen mellem DBU og landsholdet

Landsholdet risikerer at stille uden de største profiler, efter at økonomiske forhandlinger er brudt sammen.

De danske landsholdsspillere skal acceptere en lønnedgang, hvis de ønsker at spille på landsholdet i det første halvår af 2015.

Dansk Boldspil-Unions (DBU) forhandlinger med Spillerforeningen er brudt sammen på grund af presset økonomi i DBU.

* DBU vil reducere spillernes samlede økonomipakke med 17 procent.

* De seneste fire år har DBU udbetalt cirka 800.000 årligt til hver enkelt landsholdsspiller, hvis spilleren har deltaget i alle landskampe.

* DBU vil fastholde den nuværende sats på startpenge, resultatbonus, kvalifikationsbonus, mens satserne på tilskuerbonus og bidraget fra slutrunder skal ned.

* Hidtil har Spillerforeningen været DBU's forhandlingspartner. DBU vil gerne forhandle med Spillerforeningen, men DBU ønsker at indgå en økonomisk aftale med hver enkelt spiller.

* DBU vil bruge 350.000 kroner årligt på foredrag, ekskursioner, teambuilding og andre aktiviteter, når landsholdet er samlet. Det er ifølge DBU et ønske fra spillerne.

* DBU's økonomi er presset efter underskud i 2013 og 2014 på henholdsvis 9,6 millioner kroner og 4,5 millioner kroner. Samtidig er billetpriserne blevet sænket. DBU har dog en solid egenkapital at tære på.

* Landsholdet skal i første halvår af 2015 spille venskabskampe mod USA og Frankrig, inden Serbien venter i EM-kvalifikationen til juni.

* Spillerne skal underskrive en aftale for perioden senest den 2. marts. Hvis ikke DBU hører fra spillerne, så ses der bort fra spilleren, når landsholdet udtages.

* Spillerne på U21-landsholdet er blevet bedt om at bekræfte, at de står til rådighed. Der bliver også sendt et brev ud til de kvindelige landsholdsspillere.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.