FAKTA: Hvert år dør 400 børn i Danmark

Hospice Forum vurderer, at der er behov for tre-fire børnehospicer i Danmark.
Hvert år dør 400 børn. Modsat et hospital er der på det nye børnehospice god plads både til det syge barn, forældre og søskende.
Hvert år dør 400 børn. Modsat et hospital er der på det nye børnehospice god plads både til det syge barn, forældre og søskende. Foto: Colourbox/free

Søndag åbner Danmarks første hospice for børn. Det får til huse på Sankt Lukas Stiftelsen i København, som i forvejen driver et hospice for voksne.

LÆS mere her:

* Der dør omkring 400 børn under 18 år i Danmark hvert år. Hvert fjerde dødsfald sker inden for de første syv dage efter fødslen.

* Cirka hver tredje uhelbredeligt syge barn har brug palliativ pleje (lindring).

* De mest almindelige dødsårsager er: Medfødte misdannelser, kromosomfejl, sygdomme i nervesystemet og luftvejene, infektioner, hjertesygdomme og kræft.

* Søndag indvies det første børnehospice "Lukashuset" med plads til fire børn og deres familier. Det placeres på Sankt Lukas Stiftelsen i Hellerup, som i 1992 åbnede landets første hospice.

* Der er i alt 19 hospicer i Danmark. Ingen af dem indlægger børn.

* Det første europæiske børnehospice åbnede i Storbritannien i 1982. Nordens første børnehospice åbnede i Stockholm i 2010.

Kilde: Pavi Videncenter for Rehabilitering og Palliation, Sundhedsstyrelsen, Sankt Lukas Stiftelsen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.