FAKTA: Heroin under overvågning

For at blive behandlet med heroin skal misbrugerne flere gange forgæves have forsøgt at blive stoffri.
Når misbrugere ikke længere skal skaffe penge til næste fix, men får heroinen udleveret på en klinik, så får de et bedre liv, viser analyse fra Kora.
Når misbrugere ikke længere skal skaffe penge til næste fix, men får heroinen udleveret på en klinik, så får de et bedre liv, viser analyse fra Kora. Foto: Lekfeldt Thomas/Polfoto

Misbrugere begår mindre kriminalitet og har en større livskvalitet, når de får lægeordineret heroin. Læs her mere om ordningen:

* Der er cirka 10.000 heroinmisbrugere i Danmark. Mellem 900 og 1200 vurderes at være hårdt belastede. Det er dem, ordningen henvender sig til.

* For at komme i betragtning skal misbrugerne have flere forgæves forsøg på afvænning bag sig.

* Heroinen er fremstillet i Schweiz og opbevares i Danmark under store sikkerhedsforanstaltninger.

* Omkring 220 misbrugere er i øjeblikket i behandling på fem klinikker i København, Aarhus, Odense og Esbjerg.

* Misbrugerne indtager heroinen under overvågning af sundhedsfagligt personale. De fleste kommer to gange dagligt, hver dag.

* En evaluering viser, at misbrugere, som har været i ordningen i mindst et år, begår mindre kriminalitet, har en større livskvalitet og lever længere end misbrugere i en kontrolgruppe.

* Det var erfaringer fra blandt andet Schweiz og Holland, som medvirkede til, at et flertal i Folketinget stemte ja til at indføre ordningen.

Kilder: Behandlingscenter Kabs, Kora

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.