FAKTA: Her er historien bag Michelins stjernedrys
Gourmeternes Michelin-guide startede som en nyttig bog til bilister i 1900, men er siden blevet mere end det.


De fleste stjernekokke drømmer om at opnå en, to eller tre stjerner i den prestigefulde Michelin-guide over verdens bedste restauranter. Læs her, hvordan en fransk dækfabrikant er blevet en afgørende faktor for det gastronomiske verdenskort:

* Michelin Guiden blev startet af dækfabrikanten André Michelin. Den har eksisteret siden august 1900, hvor den blev trykt i 35.000 eksemplarer og uddelt gratis.

* Dengang var der omkring 3000 biler på de franske veje.

* De første guider rummede nyttige oplysninger om, hvor man som bilist kunne få benzin på bilen, hvordan man skiftede dæk og glødelamper. De rejsende fik også tips om, hvor man kunne spise og overnatte.

* Bagtanken var efter sigende at få bilisterne ud på vejen og slide deres dæk for at sætte gang i dækfabrikantens forretning.

* Senere - i 1920'erne - kom de berømte stjerner til.

* I dag dækker Michelin-guiden 23 lande og bliver solgt i over 800.000 eksemplarer på verdensplan.

* I år udkommer for første gang en særlig nordisk udgave af Michelin-guiden, Michelin Guide Nordic Cities 2015.

Kilde: Michelin.dk

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.