FAKTA: Her er danske Kenneth Hansens menu til kokke-VM
Der var på forhånd løftet sløret for nogle ingredienser, men nogle benspænd blev først præsenteret kort før VM
Jurymedlemmerne skulle onsdag smage sig gennem adskillige retter i Lyon.
Jurymedlemmerne skulle onsdag smage sig gennem adskillige retter i Lyon. Foto: Laurent Cipriani/AP


Den danske kok Kenneth Hansen deltog onsdag ved kokke-VM, Bocuse d'Or, hvor han vandt en sjetteplads for sin menu.

På forhånd vidste kokkene, at fiskeretten skulle indeholde mindst 50 procent vegetarindhold, og at hovedretten skulle indeholde kød fra perlehøns.

Kort før konkurrencen fik deltagerne dog visse benspænd, såsom at de skulle bruge fennikel til forretten.

Her kan du læse menuen:

* Forret:

Flammegrillet bækørred med kongekrabbe og østers.

Fennikel og estragon med dansk rygeost og caviar.

Bolsjebeder i hybeneddike.

Østers.

Marineret æble med tørret citronverbena.

Peberrodssauce.


* Hovedret:

Perlehøne med brisselmarmor, sprødt skind og trøffel.

Hals, hjerter, lever og kråser som rillette med strandløg og ramsløgskapers.

Rødbede syltet i hybenrose og eddike med estragon olie.

Urtesalat med rygeost og crouton.

Lår stegt i sprød krumme med stuvede morkler.


* Sauce:

Stuvede morkler.

Stegt perlehønesky infuseret med urter.


Kilder: Bocuse d'Or Danmark.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.