FAKTA: Eksperternes bud på afgørende Apple-produkter

Lige siden 1. april 1976 har it-selskabet Apple været med til at revolutionere den teknologiske verden.
Det er i høj grad Apples smartphone, iPhone, der har været med til at placere Apple øverst på listen blandt verdens mest værdifulde brands. Fredag 1. april fylder selskabet 40 år.
Det er i høj grad Apples smartphone, iPhone, der har været med til at placere Apple øverst på listen blandt verdens mest værdifulde brands. Fredag 1. april fylder selskabet 40 år. Foto: Julie Jacobson/AP

Et af verdens mest profilerede brands fylder fredag 1. april rundt.

It-giganten Apple bliver 40 år, og herunder følger eksperternes bud på Apple-produkter, der på hver deres måde har spillet en afgørende rolle i selskabets liv siden 1976:

* David Guldager, ekspert inden for digitale trends og redaktør på TV2:

Computeren Apple II: - Den havde kæmpe betydning for computeren. Den var også ensbetydende med, at vi fik Apples mobiltelefoner, og at vi fik al den software, som vi kender i dag. Så Apple II er nok det vigtigste produkt, Apple nogensinde har lanceret.

* John G. Pedersen, mobilekspert og redaktør på Meremobil.dk:

iPhone 4: - Det var den telefon, hvor folkeligheden slog igennem, og hvor mange fik øje på, hvad Apple kunne. Den var noget helt andet, end konkurrenterne kunne tilbyde. Den er samtidig det første store skift, der sker inden for rækken af iPhones.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.