FAKTA: Det ved vi om bestikkelsessag fra Nykøbing Falster

Direktøren i it-firmaet Atea står frem og indrømmer, at han er sigtet i stor bestikkelsessag.
Det årlige Atea Haralds Lund Mindeløb på travbanen i Nykøbing Falster er navngivet på grund af Ateas høje sponsorat. Den omfattende bestikkelsessag, der blandt andet trækker tråde til ansatte hos Region Sjælland og en højtstående medarbejder hos Rigspolitiet, har fået IT-virksomheden Atea til at opsige sit sponsorat for Travbanen i Nykøbing Falster. /ritzau/ (Per Rasmussen/POLFOTO)
Det årlige Atea Haralds Lund Mindeløb på travbanen i Nykøbing Falster er navngivet på grund af Ateas høje sponsorat. Den omfattende bestikkelsessag, der blandt andet trækker tråde til ansatte hos Region Sjælland og en højtstående medarbejder hos Rigspolitiet, har fået IT-virksomheden Atea til at opsige sit sponsorat for Travbanen i Nykøbing Falster. /ritzau/ (Per Rasmussen/POLFOTO) Foto: PER RASMUSSEN/POLFOTO

Den omfattende sag fra Nykøbing Falster om påstået bestikkelse omfatter 13 anholdte.

Bestikkelsen skal være foregået i perioden 2007-2015.

Læs hvad vi ved om sagen her:

* Seks mænd blev tidligt onsdag 10. juni varetægtsfængslet frem til 2. juli af en dommer i Retten i Nykøbing Falster. De nægter sig skyldige og har kæret fængslingskendelsen til Østre Landsret.

* To af de fængslede er ansat i Rigspolitiet og Region Sjælland og mistænkt for at modtage bestikkelse, mens fire er medarbejdere, muligvis forhenværende, fra to it-firmaer, der har ydet bestikkelse.

* Lørdag stod den administrerende direktør for Atea Danmark, Morten Felding, frem og informerede om, at han er blandt de sigtede. Her understregede han også, at ingen af de fængslede i sagen sidder i Ateas ledelse.

* Ifølge sigtelsen har de to it-firmaer, hvoraf det ene er Atea, stillet mindst en million kroner til rådighed for de offentligt ansatte.

* Pengene er ifølge politiet brugt på rejser til USA og Dubai samt til hotelophold i ind- og udland. Desuden var der lovet et sponsorat til Nykøbing Travbane på 100.000 kroner. IT-firmaet Atea valgte fredag at opsige sponsoratet.

* 1,5 procent af Ateas omsætning med Region Sjælland blev ifølge sigtelsen indsat på kontoen, der blev stillet til rådighed.

Kilder: Politiet, Ritzau, Atea.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.