FAKTA: Dagens etape i Tour de France

Paradekørsel og legendarisk finale venter, når Tour de France 2016 slutter med denne 21. og sidste etape.
Så tæt har André Greipel (i hvidt) været på etapesejr i årets Tour de France. Sidste års vinder af sprinteretapen over den alle - den sidste etape til Champs-Élysées i Paris - kan måske finde håb for en gentagelse i, at Mark Cavendish (i grønt) ikke længere er med i løbet.
Så tæt har André Greipel (i hvidt) været på etapesejr i årets Tour de France. Sidste års vinder af sprinteretapen over den alle - den sidste etape til Champs-Élysées i Paris - kan måske finde håb for en gentagelse i, at Mark Cavendish (i grønt) ikke længere er med i løbet. Foto: Peter Dejong/AP

Fakta om 21. etape:

Søndag 24. juli

Chantilly til Paris Champs-Élysées, 113 kilometer

Beskrivelse:

Tour de France slutter som altid med den klassiske etape til Paris. Først med paradekørsel, skål i champagne og hyldest af den kommende vinder. Derefter med den klassiske jagt på modige udbrud og efterfølgende massespurt på legendariske Champs-Élysées. Den firdobbelte etapevinder i årets Tour, Mark Cavendish, er stået af for at koncentrere sig om OL. Det giver chancen til flere af dem, som hidtil har set alt for meget baghjul på målstregerne. Hvem af dem er mon mindst medtaget efter de foregående bjergdage? Og kan lille Bryan Coquard igen klare sig mod de store tonsere på helt flad vej efter en helt flad etape, som da han blev nummer to sidste år?

Vidste du at ...

... De seneste vindere på Champs-Élysées er Cavendish (2009, 2010, 2011, 2012), Kittel (2013, 2014), André Greipel (2015).

Hold øje med:

Marcel Kittel

André Greipel

Alexander Kristoff

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.