FAKTA: Dagens etape i Tour de France

Første etape efter anden hviledag byder på en brat opvågnen i de schweiziske alper.
Nairo Quintana (tv) har primært tilbragt de første to Tour-uger i Chris Froomes baghjul. Den lille colombianer siger selv, at han regner med at være stærkere i den tredje uge i Alperne, og 17. etape vil give en kraftig indikation på, om det holder stik.
Nairo Quintana (tv) har primært tilbragt de første to Tour-uger i Chris Froomes baghjul. Den lille colombianer siger selv, at han regner med at være stærkere i den tredje uge i Alperne, og 17. etape vil give en kraftig indikation på, om det holder stik. Foto: Peter Dejong/AP

Fakta om 17. etape:

Onsdag 20. juli

Bern til Finhaut-Emosson, 184,5 kilometer

Beskrivelse:

Første etape efter anden hviledag byder på en brat opvågnen i Schweiz. Godt nok med blide toner fra vækkeuret på de første 105 kilometer, hvor det går op ad konstant, men hvor de to kategoriserede stigninger kun er i kategori 3. Derfra venter godt 50 kilometer i drømmeland uden stigninger, før mareridtet sætter ind 30 kilometer fra mål. På det stykke går det stejlt op i hele 23 kilometer med en gennemsnitlig stigningsprocent omkring 8. Heraf er stigningen op mod mål 10 kilometer lang og uden for kategori. Spørgsmålet er, om Nairo Quintana vil vise sig så stærk i den sidste Tour-uge i Alperne, som han har varslet. Uanset hvad er det en bjergdag, hvor det gælder om at komme let på tå ud af fjerene - for som man siger: "you snooze, you loose".

Vidste du at ...

... den inddæmmede Emosson-sø, som etapen slutter ved, er 161 meter dyb på det dybeste sted.

Hold øje med:

Chris Froome

Nairo Quintana

Bauke Mollema

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.